Lite statistik från Matbloggspriset 2010

20 November, 2010

Här följer lite statistisk från 2010 års matbloggspris.

Antal godkända röster: 3012
Viktigaste kriterierna för en matblogg enligt läsarna (i rangordning):

 • 1. Bra recept
 • 2. Personlig
 • 3. Snygg design
 • 4. Bra foto
 • 5. Läsbarhet
 • 6. Uppdateringsfrekvens
 • 7. Nischad
 • 8. Interaktion med läsare
 • 9. Bra språk
 • 10. Integritet (t.ex. mot livsmedelproducenter och PR-byråer)
 • 11. Breda ämnen
 • 13. Tävlingar

 

Motiveringar i urval

Det inkom många bra motiveringar i år, och för att premiera det så kommer publicerade motiveringar få en liten present. Detta meddelas via epost till er berörda mellan den 22-25 nov.

Om vinnaren Kaffekokarkokboken

Det här är den roligaste, mest nyskapande och knäppaste matbloggen jag någonsin sett. Fantastisk helt enkelt. Historierna och texterna är finurliga och lockar mer än ofta till skratt. Recepten varierar från superenkla till ganska knepiga men alltid med en unik och personlig touch. Fotografierna är fina, råa och roligt äckliga på samma gång. Kaffekokarkokboken är mat, humor och foto på högsta nivå och ett självklart val för mig när det gäller vinnare till Matbloggspriset 2010.

Detta är en matblogg som sticker ut och är riktigt underhållande. Man kanske inte lagar så många av recepten men hur ofta gör man det med andra bloggar och matprogram? Detta är underhållning på ett nytt sätt. Katja har uppenbarligen inte speciellt mycket erfarenhet av matlagning men genom kreativitet har även hon lärt sig en hel del och gör mer och mer avancerade recept. Kan hon så kan alla.

Det finns tusen och åter tusen olika bloggar, tv-program, tidningar, bilagor etc etc etc osv. Det finns tusen och åter tusen olika sätt att hitta recept på. Problemet brukar istället vara att hitta inspiration på. Jag är trött när jag kommer hem från jobbet och tittar i kylskåpet. Om jag däremot tittar i Katja Wulfts Kaffekokarkokboks-blog så blir jag glad och får lust att laga mat. Hon verkar helt enkelt ha en sprudlande glädje och det får mig att titta i kylskåpet än en gång och glatt laga till något. Hon inspirerar genom sitt kravlösa förhållningssätt till matlagning och framförallt så framhäver hon allt det roliga med att stå i köket – experimenterandet, det sociala, det roliga – oavsett om man står vid en spis eller vid en kaffekokare. Och det är egentligen det absolut viktigaste och bästa med matlagning.

Om finalisten Linnéas Skafferi

Jag tycker att Linnéas skafferi bör vinna matbloggspriset 2010 för att det är en väldigt trevlig hemsida. Den känns verkligen personlig, man får lära känna Linnéa som person och hon delar av sig av underbara recept med så otroligt vackra bilder till. Det är en njutning för ögat att vara inne och kolla runt på denna hemsida.

Om finalisten Bagerskan

Bagerskan sprider både glädje och inspiration med sin blogg. Hon svarar på frågor och engagerar sig i läsarna. Dessutom roligt att hon är på väg någonstans och förverkligar sin passion Snygg layout och design och välskrivet!

Övrigt

Årets fans

Monika Ahlberg

Årets mest känslofulla motivering

Jag blir så förbannad och ledsen om inte den här bloggen vinner! Kom igen nu! DEN SKALL VINNA! PUNKT SLUT!

Årets frukost

Bollingers Rosé och surdegsbröd i en ohelig kombination på Det Goda Köket.

Årets resa

Matbloggspriset i samarbete med Västsvenska Turistrådet bjöd matbloggare på skaldjursresa i Lysekil, internt kallad för “Musselresan”.

Årets profil

Matbloggsprisvinnaren 2008 Martin Johansson (Pain De Martin) som fick årets stora matpris av Allt om Mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *