Katja Wulff vann Stora Matbloggspriset 2010

Katja Wulff pristagare av Matbloggspriset 2010

12 November, 2010

För tredje året i rad så delades Matbloggspriset ut på mässan Det Goda Köket (Numera Mitt Kök).

– Det har skett en explosion av matbloggar dom senaste åren och trenden går åt att dom populäraste bloggarna är mer nischade än tidigare, säger Christopher Anderton från Matbloggspriset.

Matbloggspriset började delas ut 2005, och är årligen återkommande. Priset är ett samarbete med Det Goda Köket på Stockholmsmässan.

– Det är otroligt vad priset har engagerat folk, det märks att det är enormt prestigefyllt att vinna Matbloggspriset. Det finns så många högkvalitativa matbloggar i Sverige, så juryn hade ett väldigt svårt arbete berättar Christopher.

Årets vinnare Katja Wulff, har med sin unika matblogg Kaffekokarkokboken skaffat sig en stor fanskara. Att bloggen handlar om något så originellt som att använda en kaffekokare till att laga mat har spelat in berättar Daniel Fritzdorf från Det Goda Köket. Det är mycket glimten i ögat, men under ytan så handlar det om hårt arbete och en förmåga att vara sig själv fyller Christopher i.

Prisvinnaren själv tror inte att det är sant. – Det är helt otroligt! Är alldeles skakig, trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle vinna. Det är otroligt kul att sälla sig till ett sådant fint sällskap som det innebär att vinna Matbloggspriset säger en märkbart lycklig Katja Wulff.

Matbloggspriset 2010 delades ut av Matbloggspriset under Det Goda Köket på Stockholmsmässan den 12 november på Det Goda Maten-scenen. Prisutdelare var: Christopher Anderton (Matbloggspriset) och Kinna Jonsson (Mormors mat).

Juryn: Kinna Jonsson (Mormors mat), Pär Gamlin (Gamlin & Zeipel), Daniel Fritzdorf (Det Goda Köket) och läsarröster.Vinnaren

Stora Matbloggspriset 2010

Katja Wulff – Kaffekokarkokboken (http://kaffekokarkokboken.blogg.se/ )

Motivering: Med humor, originalitet och sund rolig galenskap bygger kaffekokarbloggen upp ett intresse hos läsaren. Man måste helt enkelt följa med i kaffekokarlivet och fika efter allt som händer runtomkring. Kaffekokarboken är vänligt familjär med spännande insyn i privatpersonens vardag. Vi ser fram emot att få ta del av fler fantastiska experiment i den lilla glaskannan.

Finalister var:

http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
http://www.bagerskan.se/
http://www.linneasskafferi.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *