illu-matbloggspriset-kinna-post

16 anledningar till varför man bloggar om mat

1 oktober, 2013

Januari 2012 började jag året med ett blogginläg och en reflektion om varför man bloggar om mat och vad det ger. Svaren lät inte vänta på sig och andra matbloggare skrev i kommentarsfältet varför just de bloggade. Alla hade olika ingångar till vad bloggandet ger och varför man håller på. Här några av kommentarerna från läsarna om varför man bloggar om mat.

  1. Hålla ordning på mina favoritrecept och skicka en länk till mina gäster.
  2. Det ger en ständig deadline.
  3. Lär mig mer om foto varje dag.
  4. Receptskrivande är en konst – tack vare att andra läser måste jag vara logisk.
  5. Två recept om dagen i ett år blev en bok.
  6. Att jag som skribent funnit mitt forum genom bloggen.
  7. Man har alltid sina recept med sig i mobilen.
  8. Respons och feedback från läsarna ger en kick.
  9. Utveckla sitt intresse kring matlagning och matkultur.
  10. Lära sig teknik, skrivande, fotograferande, bildbehandlande.
  11. Sprida sitt eget intresse till andra.
  12. Inspirera andra.
  13. För med sig spännande evenemang i matens tecken.
  14. Samla ”min mat” på ett ställe.
  15. Rik på kontakter – får stora nätverk.
  16. Kontakt med likasinnade och inspiration.

Varför bloggar du och vad ger det dig? Jag är nyfiken så skriv gärna!

hösthälsningar
Kinna

Om Kinna Jonsson

Kinna Jonsson jobbar med Ylva Vitorovic och Tanja Varnica, Viva Communication, med marknadsföring- och PR inför matbloggspriset. Mat har varit en röd tråd från det att Kinna växte upp på en bondgård, pryade på restaurang i nian och gick restaurangskola i Österrike. En liten egen cateringverksamhet, mammas gårdsrestaurang och guidning i champagnedistriktet under 5 år är bara några av de matäventyr hon hunnit med. Att hon började blogga om mat var alltså ingen slump. Inte heller att hon gillar webben då hon jobbat med webb sedan år 2000. Idag arbetar hon i egna firman Fiduser Communication med att hjälpa företag med webb, sociala medier många gånger inom området mat. 

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *