alice_brax_matbloggspriset

Bland nykomlingarna gömmer det sig guldkorn

2 October, 2013

Den bloggare som var en av de första med att matblogga i Sverige var Alice Brax. Redan i oktober 2004 såg bloggen Brax on Food dagens ljus tack vare en god vän som satte henne framför en dator och sa “Nu skaffar du dig en blogg!” Christopher Anderton och hans två vänner som grundande Matbloggspriset, upptäckte snabbt bloggen och Alice säger att:

– Min första kontakt med matbloggspriset var att jag fick priset. Jag vann kategorin bästa kåserande blogg första året som matbloggspriset fanns (2005). När jag läser motiveringen blir jag fortfarande glad.

För Alice är bloggen som en en sökbar dagbok.
– Jag gör fler roliga saker än jag kommer ihåg, men jag kan gå in och söka upp minnena i efterhand, säger hon. Alice man, är den som betyder mest för utvecklingen av bloggen. Enligt Alice är det han som sätter alla oförglömliga rubriker.

Alice bästa tips vad gäller bloggning är:

Kort, ofta och personligt.
– Just nu har jag själv svårt att hålla det kort. Oh, och ha ett tydligt ämne för bloggen. För visst kommer jag undan med fyra tips? säger hon undrande.

På frågan om Matbloggspriset kan ge bloggarna inspiration svarar hon att:
– Det är underbart med ett pris som alla kan drömma om och sträva efter. Vinnarna i de olika kategorierna blir kvalitetssäkrade lästips. Betydligt enklare än att själv leta upp nya bloggar man gillar.

Du är ju ansvarig för kategorin Bästa Nykomling. Vad går du efter när du letar efter en bra blogg? Vad ska den bjuda på/innehålla?

Jag är väldigt nervös över att ha hand om just den kategorin. Här gömmer det sig fantastiska guldkorn bland nykomlingarna, tänk om jag inte hittar alla. Jag har slagit på stora trumman i sociala medier och engagerat hela mitt nätverk av matmänniskor för att hitta de bästa bloggarna. Gå in på www.braxonfood.se och tipsa mig!

Vilka bloggar läser du själv? Välj 3 favoriter.

Alice Brax har en bakgrund som sjöman, kock, restaurangkonditor, kommunikatör och journalist. Hon har jobbat på ICA Förlaget, Egmont, Bonnier och Schibsted. Alice har varit med i Matbloggsprisetsjury sedan 2009, då det startade, och gjort ett utmärkt jobb. Idag jobbar hon som kommunikatör hos LRF – Sveriges bönder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *