Alexandra Zazzi Matbloggspriset Jurymedlem

Inga rätt eller fel när man bloggar

18 October, 2013

Matbloggande är ett bra sätt att dela med sig av sina tankar och sitt material om mat. Samtidigt är det ett sätt att utveckla sina resonemang offentligt vilket är givande och roligt. Funderingarna kring bloggande och varför det är roligt att blogga kommer från Alexandra Zazzi, som själv började blogga 2010.

bloggen Livsformen får man ta del av hennes tankar kring mat, träning och om hur man egentligen får ihop livspusslet. Bloggen blir ett ställe där hon delar med sig av recept och idéer, och en stor dos inspiration. Samtidigt hämtar hon själv inspiration hos andra bloggar och nämner två utländska bloggar Giallo Zafferano och Lottie + Doof. Bloggar som betytt en del för utvecklingen av den egna bloggen.

Eftersom hon kikar på utländska bloggar undrar vi hur hon tycker att man ska blogga? Och hon svarar:
– Jag tycker att det inte finns några förbud, varje bloggare har rätt att hitta sin profil och sina tankar. Det finns inga rätt eller fel.

Om juryarbetet och kriterier för att titta på videoinnehåll 
Alexandra blev kontaktad av Christopher Anderton, grundare av Matbloggspriset, förra året med möjligheten att sitta i juryn. Hon tackade ja därför att hon tycker om den mediala platsen som mat & dryck tar i sociala medier och på nätet.

Kriterier för henne när hon går igenom videoinnehåll är att det finns en lätthet och smidighet i budskapet. Det får inte kännas tungt att titta på och måste innehålla ett eget budskap och en egen profil. Gärna innehåll med nya vinklar och idéer.

Om livspusslet och 3 snabba tips
Alexandra skriver om hur hon kombinerar dagens livspussel med  god mat och hälsosam livsstil. Och här är Alexandras bästa tips:

  • Har som målsättning att träna minst 3 ggr i veckan.
  • Utmanar gärna mig själv i galna tävlingar.
  • Väljer ekologiska råvaror, lagade från grunden.

Alexandra Zazzi är aktuell som moderator vid prisutdelningen av Matbloggspriset den 7 nov, kl 14.00-14.55 på Mitt kökscenen, Stockholmsmässan

Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi är kocken som en gång blev känd för svenska folket genom sin Robinsonvinst. Hon är flitigt anlitad som tv-kock, skribent, föreläsare, konferencier och programledare. Dessutom har hon hunnit skriva och ge ut fyra böcker om mat. Tillsammans med maken Peter skräddarsyr hon också matevents för företag och organisationer, och arbetar med catering i stort och smått. Alexandra är till hälften italienare och bär med sig två olika kulturer ”jag kan vara passionerat galen och samtidigt svenskt lugn”. Alexandra älskar att prata mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *