Program Matbloggsträffen 2013

Matbloggsträff – program 2013

23 October, 2013
Nu är det äntligen klart vad Matbloggsträffen kommer att handla om. Hoppas du tycker som vi att det är ett tillfälle för att både träffas, knyta kontakter och lära av varandra. Därför är vi mycket glada över att talarna själva är bloggare eller har jobbat med blogg som medium i många år. Mer presentationer kommer men här vill vi redan nu avslöja vad programmet innehåller.

Mitt kökmässan som sponsrar med lokal har i samarbete med Rent-a-Chef erbjudit 16 bloggare att laga mat tillsammans före matbloggsträffen. Platserna kommer att lottas ut och alla har samma chans att vinna. Efter utlottnigen samlas vi vid konferenslokeln T4, som ligger i anslutning till matmässan.

Matbloggsträffen logotypFörsta passet kör Michael Krantz från Kokaihop. Han älskar fotografering, jobbar med sin egen portfolio och har i sommar fotograferat boken Svenska folkets favoritrecept, Kokaihops 100 mest populära recept.

Lisa Lönner Pulkkinen driver bloggen Husmor Lisa. Hon är matentreprenör och bloggare som tar oss med på en resa kring hur man kan förvandla arbetet med bloggen till business. Lisa sponsrar dessutom med något att äta till fikan och goodiebag.

Diskussion och debatt behövs i bloggosfären. Vad kan vara mer rätt, än att ha det på programmet i samband med matbloggsträffen? Christopher Anderton, grundare till Matbloggspriset och grafisk formgivare är en av dem som granskar bloggar året om. Koll på innehåll, förbättra det. Tankar kring etik, moral och hur man som bloggare förhåller sig till produkter och erbjudanden från företag. Han håller i taktpinnen för den här programpunkten.

Sist men inte minst kommer en veteran i sammanhanget, Nils von Heijne, CD på Pronto. Han var med från början på en av de första digala kommunikations byråerna som tog kontakt med bloggare för att låta dem testa produkter. I första uppdraget skickade hans företag en Festis tillsammans med Ivan som “busringde“. Vad ämnet kommer att vara är inte helt klart men en framtidsspaning kring matföretag, byråer och bloggare 2014 kan det bli. Kanske också en trendspaning.

Anmäl dig och kom!!!

Du är varmt välkommen!


PROGRAM*

12.15-13.15 Rent-a-Chef aktivitet för deltagare, utlottning av 16 platser
13.40-13.50 Samling vid lokalen
13.50-14.00 Inledning och välkommen
14.00-14.40 Session 1: Michael Krantz, Koka ihop, matfotografering
14.40-15.00 Paus
15.00-15.40 Session 2: Lisa Lönner Pulkkinen, Från blogg till business
15.40-16.00 Paus
16.00-16.40 Session 3: Diskussion och debatt, Christopher Anderton, Koll på innehåll, etiska regler mm
16.40-17.00 Paus
17.00-17.40 Session 4: Nils von Heijne, Pronto, matföretag och bloggare, trender
17.40-18.00 Tack och avrundning

* med reservation för eventuella ändringar.


Välkommen hälsar

Christopher Anderton, Deluxive State
Kinna Jonsson, Fiduser Communication
Ylva Vitorovic, VIVA Communication
Tanja Varnica, VIVA Communication

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *