Scan – Sponsor Matbloggspriset 2013 Bästa Grillblogg

Ge sin syn på saken med företagsblogg

30 October, 2013

– Grillen är en viktig period för oss och många som gillar att grilla är också väldigt köttintresserade. Vi tror att vi kan ha ett bra utbyte med grillintresserade bloggare, åt båda håll. Därför har vi valt att sponsra Matbloggspriset i kategorin Bästa Grillblogg, säger Janne Nordlund Othén.

Janne jobbar med PR och kommunikation på SCAN. Hans jobb är att arbeta främst med digitala kanaler som sociala medier samt SCANs websidor. I koncernen ingår flera varumärken och här hittar man förutom Scan, Bullens och Pärsons i kanaler som SCAN på Twitter, SCAN på Facebook, Pärssons på Facebook och SCAN på Instagram, Bullens på Instagram.

Personliga reflektioner är mest intressant att läsa
Janne bloggar inte själv men har haft tankar om att göra det. Däremot l Janne Nordlund Othén — Scanäser han bloggar så mycket han hinner. Framförallt följer han en hel del på Twitter och Facebook vilket gör att han kanske inte alltid läser själva bloggen. Personliga reflektioner och tankar om mat och recept är det som han gillar mest. Gärna om man testat sig fram till ett perfekt resultat.  Eftersom Janne följer många bloggar menar han att det är svårt att missa matbloggspriset och han förstår att det är betydelsefullt för de som vinner. Även om han inte följt priset har han gått igenom vilka som vunnit tidigare år och även följt vissa av de träffar (Stockholm, Göteborg) och resor som anordnats.

Allt från djuromsorgsdirektör till miljöchef bloggar hos SCAN
SCAN har en koncernblogg för den svenska delen av koncernen, HKScanbloggen
där alla varumärken finns representerade. Där bloggar allt från kvalitets- och djuromsorgsdirektör till miljöchef och konsumentkontakt. Det är både en blogg för information där SCAN tar upp aktuella händelser, positiva som negativa men man försöker också inspirera och tipsa om exempelvis udda detaljer, recept och dela med oss av annan kunskap som finns i företaget.

Att ha en företagsblogg ser Janne som en stor fördel. Det ger företaget en möjlighet att kunna nå ut med information, svara på aktuella händelser eller kunna ge sin syn i frågor som kanske kräver längre texter. SCAN bloggar också för att dela med sig av den kunskap som finns i företaget och för att inspirera.

Fördjupa relationen med matbloggare som är viktiga intressenter
I årets Matbloggspris sponsrar SCAN kategorin Bästa grillblogg. Genom att vara sponsor ser man en möjlighet att få en fördjupad relation med matbloggare som är viktiga intressenter.

– Matbloggare är ofta duktiga på att snappa upp och föra vidare trender och de besitter mycket kunskap och åsikter som vi gärna tar del av. Jag tror att vi kan ha mycket utbyte med matbloggare. Vi har mycket kunskap och hantverksskicklighet i vårt företag och vi delar gärna med oss av det till Matbloggare.

Bloggens inriktning är viktig vid bedömningen i tävlingen. Vissa bloggar läser Janne för receptens skull, andra för att de är roliga att läsa. Snygga bilder är alltid positivt men inte avgörande.

Matbloggspriset ser han som en jättestor bekräftelse för de som vinner och blir nominerade Han tror samtidigt att det är en bra möjlighet att träffa andra matbloggare och knyta kontakter. Efter prisutdelningen hoppas SCAN lära känna fler bloggare och kunna ordna aktiviteter som är intressanta för många matbloggare och samtidigt kunna visa upp verksamheten och det som SCAN är duktiga på.

SCAN

Scan logo – Matbloggspriset
Scan – från svenska gårdar sedan 1899 Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra att de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet alltid infrias. Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Varumärket Scan ägs av Scan AB, som ingår i koncernen HKScan, ett av norra Europas största livsmedelsföretag inom kött, charkuterivaror och färdigmat. Scan AB omsätter 9,4 Mdr SEK och har 2 500 medarbetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *