Tankar inför Matbloggsträffen 2013 och länkkärlek

16 November, 2013

I år var det kort om tid för att arrangera en matbloggsträff. Helst hade vi velat ha en både i Göteborg och i Stockholm. På båda orterna hade Mitt kök lovat oss att vi skulle få en mataktivitet på mässan. Däremot hade vi svårt att hitta en passande lokal i Göteborg så vi hoppas att det blir möjligt att arrangera där nästa år. Mitt kökmässan sponsrade Matbloggsträffen i Stockholm med lokal, teknisk utrustning och dryck i pausen.

När vi väl funderat klart över  matbloggsträff i Stockholm kändes det mer logiskt att lägga träffen på fredagen istället för på söndagen som vi först tänkt. Anledningen var att vi tänkte att det skulle kunna vara en del bloggare som inte bor i Stockholm på plats för Matbloggsprisutdelningen på torsdagen. Rätt eller fel – du får gärna kommentera nedan för att ge din åsikt. Vi kan ju bara bli bättre.

På talarlistan hade vi i år något som önskades förra året nämligen matfotografering. Michael Krantz som själv utvecklats från att vara bloggare till att idag bli anlitad som matfotograf och receptmakare på Metro och jobba som redaktör på Kokaihop var den som tillfrågades.

Att få lite koll på hur man skulle kunna tjäna pengar på sin blogg diskuterades på båda matbloggsträffarna 2012. Mycket prat och liten verkstad i många fall så varför inte fråga någon som skulle kunna berätta om hur man verkligen gör. Lisa Lönner Pulkkinen kanske mer känd som Husmor Lisa, höll i den delen av programmet.

På initiativ av Christopher Anderton, Deluxive State och grundare till Matbloggspriset lade vi även in en programpunkt för diskussion och debatt.

Avslutningsvis ville vi titta i kristallkulan om hur marknadsavdelningar och bloggare samt vilken utveckling som kan tänkas komma under 2014. Den som tog ett grepp om det var Nils von Heijne, CD, på den digitala kommunikationsbyrån Pronto.

Du som var på plats får gärna kommentera och berätta vad du tyckte.

Vid tangentbordet
Team VIVA, PR och Marknadsansvariga Matbloggspriset

Tidsbrist är inte bra på nätet om saker ska nå ut så vi bad några bloggare om att sprida infon om Matbloggsträffen.

Lite länkärlek och ett varmt tack till alla er som skrev om matbloggsträffen för att hjälpa oss berätta om den.

Föräldrafitness – Matbloggsträff
Spot and Tell Mitt kök och en matbloggsträff
Sandras matkrypin – Matbloggsträff och bloggkärlek
Franska matkompaniet – Matbloggsträff och Matbloggspris
Vino tinto Aqua Vitae – Missa inte Mitt kök och utdelningen av matbloggspriset
Smaskens – Matbloggsträff på Mitt kökmässan
Sockerrus Mat och bakbloggsträff
Made by mary – Att mota bort en förkylning äppel morots apelsin ingefärsjuice
Frostrosor – Matbloggsträff och Mitt kökmässan
Cecilia Wikblad – Hej alla glada matbloggare
Nadjas kitchen 
Chili con Karin bloggträff och goda såser
Tant gul – bild och länk i högerspalten 
Kinnas blogg – Dags för matbloggsträff

Om vi har missat att länka till dig, maila eller säg till nedan så fixar vi det. info@matbloggspriset.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *