Brax med känsla för det sociala

23 September, 2014

Jurymedlemmen Alice Brax är aktuell med sitt tredje år i Matbloggsprisets jury. Då hon inte bedömer matbloggar jobbar hon som kommunikatör och driver även den populära matbloggen Brax on Food. För matbloggsprisets egen blogg delar hon med sig av sina erfarenheter av kommunikation i sociala kanaler samt tipsar om hur man kommer igång med sociala medier för dem som ännu inte har hoppat på tåget!

 

Vilken förändring tycker du är störst inom kommunikationen under de här nästan 10 åren som du varit aktiv på nätet?

Att sociala medier har blivit en vedertagen kommunikationskanal och att man ibland når ut bättre via sociala medier än genom traditionella medier.

 

Alla har inte hängt med på tåget. Vilka råd skulle du vilja ge till den kommunikatör som vill starta idag?

Börja med att lyssna in dig. Hur pratar man, när och med vem? Kontakta dem som är skickliga i sociala medier och fråga dem vilken strategi de har.

 

Vilka fördelar ser du med att använda bloggen som verktyg i kommunikationen?

Att den kommer högt upp i googlesökningar och att det är en snabbt och personligt sätt att kommentera aktuella händelser. Men det förutsätter att den sköts av en central person på företaget som tillåts och vill vara personlig.

 

Du började blogga tidigt och var bland de första matbloggarna i Sverige. Vad har din blogg betytt för dig?

Jag har fått många nya vänner genom min blogg, den har dessutom fungerat som en dagbok för mig.

 

Nu när du är med och väljer ut bloggare som ska nomineras till Det Stora matbloggspriset och Matbloggsprisets Hedersutmärkelse. Vad är det du kikar på? Vad tycker du är viktigt?

Jag tycker att tonen i texten är det allra viktigaste. Jag vill att bloggen ska kännas personlig. Jag vill ha galna infall, oväntad fakta och naturligtvis väldigt snygga bilder!

 

Vilka 3 råd skulle du ge till någon som vill börja blogga idag?

  • Bestäm dig för ett ämne och håll dig till det.
  • Låt alla texter utgå från vad du själv tycker.
  • Skaffa ett fyndigt namn och registrera en domän.

 

Alice är en av de mest erfarna bloggarna av alla Matbloggare i Sverige och är en tung jurymedlem vad gäller att hitta kandidater både för Stora Matbloggspriset samt Matbloggsprisets Hederspris vilken sponsras av ICA.

Alice Brax

4373_ad_0510

Alice Brax är erfaren och populär matskribent samt matbloggare. Hon har bland annat arbetat på Allt om Mat och som redaktionschef på Tasteline.

Alice har medverkat i flera svenska medier och suttit i juryn för Årets hemmakock. Brax var pristagare i Matbloggspriset 2005.

Numera arbetar Alice som kommunikatör med inriktning på sociala medier hos Lantbrukarnas Riksförbund.

Alice Brax är aktuell med sitt tredje år i Matbloggsprisets jury.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *