Ylva Vitorivic

Matbloggsträff i Göteborg – våra talare

29 October, 2014

Gunilla 100603_9357

Gunilla Davidsson, affärsutvecklare in om Måltidsturism.

Skaraborg är Västsveriges skafferi med rikligt av råvaror från Sveriges största insjöar Vänern & Vättern och den bördiga Västgötaslätten. Här finns fantastiska odlare, producenter, mathantverkare och välrenommerade caféer och restauranger inom Västsvensk Mersmak och White Guide. Skaraborg satsar på att utveckla matturismen och en strategi för att öka kännedomen om detta rika skafferi är genom att arrangera bloggresor.

Gunilla Davidsson, affärsutvecklare kommer att berätta om hur hon arbetar inom måltidsturism i Skaraborg.

 

 

 

GeorgHGeorg Herlitz, Creative Director, United Screens

Georg Herlitz, har jobbat med video i många år och är en av dem som tittar flera timmar per dag på youtubeklipp. I sitt föredrag kommer han att prata om hur man lyckas med sitt videoinnehåll och hur man aktivt sprider sitt innehåll.

Han kommer också att förklara  för oss vilken kvalite som krävs. Vi kommer att få veta hur man gör och inte gör dvs  vilka de vanligaste felen som görs är och så kommer vi att få se flera exempel på det här.

 

 

 

Kinna Jonsson, Fidusermatbloggspriset-kinna-jonsson-jury-2014-768x768 Communication, Kinnas blogg – mormors mat

Ett litet gäng bloggare satte igång att blogga om mat redan 2005. Kinna var en av dem. Hennes blogg heter Kinnas blogg – mormors mat en blogg som skulle använda ny teknik för att ta vara på gammal kunskap, sån som sitter i händerna på t ex en mormor. I vissa perioder har bloggandet gett henne skrivuppdrag. I ett uppdrag skrev hon en serie inlägg om julmat och jultraditioner. Under föredraget berättar hon om traditioner som kommer från generationer tillbaka, då förutsättningarna för att framställa samt lagra mat och dryck var helt annorlunda än idag.

Hela programmet för matbloggsträffen i Göteborg.
Och här kan du anmäla dig.

Ylva Vitorovic, VIVA Communication är moderator och håller i paneldebatten som i år handlar om hur man hanterar kontakt med journalister, företag, produktutskick, samarbeten och bloggresor i samband med bloggandet. Måste man skriva om allt man får?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *