Så kommer du igång med ditt videoinnehåll

30 October, 2014

Cision sponsrar kategorin ”Bästa podcast/video” på Matbloggpriset i år. Sponsorskapet av just denna kategori tycker vi känns passande då vi ser att kommunikation och marknadsföring genom både rörligt innehåll och ljud är något som utvecklas väldigt starkt just nu. Dessutom väcker sådant innehåll ett stort intresse och engagemang hos målgruppen.

Att synas genom film, till exempel på en kanal som YouTube eller Vimeo, är ett bra komplement för att skapa intresse och driva besökare till sin egen hemsida eller blogg. Vi på Cision brukar kalla denna typ av webbplatser (så som Twitter, Facebook, YouTube, Instagram m.fl.) för ambassadörer. Här kan du bygga relation med dina följare och publicera innehåll som skapar engagemang. Viktigt är dock att ha en strategi för att leda besökarna vidare till ditt nav på internet, vilket ofta är din egen hemsida eller blogg.

För att komma igång på YouTube vill vi ge några tips på vägen:

  • Skapa en egen kanal där du kan publicera ditt eget innehåll.
  • Hitta en tydlig linje för det innehåll du vill publicera, t.ex. guider eller recensioner. Detta skapar en röd tråd och möjliggör för följarna att förstå vilket innehåll de kan förvänta sig i din kanal.
  • På YouTube är det antalet prenumeranter och inte antalet visningar som mäter din räckvidd.
  • Vad noga med namnge din uppladdade video samt lägga in taggar och en bra beskrivning. Annars blir den inte sökbar.
  • Glöm inte att även lägga ut videoinnehållet på din egen hemsida eller blogg för att skapa mervärde där många av dina följare redan finns.

Det behöver inte vara så svårt att skapa en film eller ett videoklipp heller. Om du inte vill köpa in dyra program eller utrustning kan du sköta allt med kamerafunktionen på din mobil. Genom inspelningsfunktionen i kameran på mobilen spelar du in ditt klipp. Om du sedan vill klippa och ändra i filmen finns det flera appar att ladda ned gratis, t.ex. iMovie, Pinnacle studio och Vidtrim.

Med det sagt hoppas vi att fler bloggare vågar ta steget och skapa nytt fräscht videoinnehåll som tar din egen hemsida till en ny nivå!

 

Om Cision

cision-blogg

Cision är den ledande leverantören inom kommunikationslösningar för PR och IR. Cision hjälper sina kunder att hantera alla delar av sin kommunikation, alltifrån att nå ut till utvalda medier och journalister till att skapa synlighet online och att omvärldsbevaka och analysera sin synlighet.

Cision omsatte 0,9 miljarder kronor under 2013. Cision finns i Europa, Nordamerika och Asien, och har partners i mer än 125 länder.

På www.cision.com kan du läsa mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *