Vinnörden har ett husmorsknep mot skrivkramp

10 October, 2014

Matbloggprisets stora utdelning på Matmässan i Stockholm börjar närma sig. Jurymedlemmen och dryckesbloggaren Fredrik Schelin är i startgroparna och delar med sig om sin syn på hur man skriver en bra blogg, var inspirationen kommer ifrån och ett och annat husmorsknep.

Att skriva med hjärtat är en del av Fredrik Schelins filosofi. Vill man skapa en bra blogg bör man skriva utifrån sina intressen annars riskerar tyvärr inläggen att lysa igenom av okunskap. Att skriva avslappnat och engagerat är det viktigaste. Ibland drabbas dock även den som är en hängiven bloggare av skrivkramp.Bloggandet måste kännas roligt, inspirerarnde och intressant, annars är det lätt att tappa tråden. Ett av hans tips är:

Stäng ned allt och helt enkelt gå och göra något annat. Hämta ny inspiration genom att tänka på andra saker, det är då det ramlar ner automatiskt säger Schelin.

Ett annat sätt att hitta ny inspiration finner Fredrik Schelin genom andra bloggare. Genom dem kan man hitta nya drycker att pröva.
-Jag brukar säga att om man vill utvecklas i sin smak så ska man prova tips från någon skribent/blogg tills man hittar en som man matchar med i smak, följ sedan den personens tips även ut på områden man själv inte hade valt så kommer man lära känna sin egen smakprofil mycket bättre och kan göra bättre framtida val.

Det är alltså en kombination av ett gediget intresse för drycker, nyfikenhet för andra bloggare och ny inspiration som Fredrik Schelin utvecklas i sin smak och skapar nya kuliniariska höjdpunkter.
-För i slutändan handlar ju allt om den där perfekta upplevelsen och kombinationen som tar dig till en helt ny nivå!


Här kan du läsa mer om Fredrik och hans stora intresse för vin och mat:  Vinnörden vill se mer bloggar om dryck i kombination med mat, choklad och lakrits


Fredrik Schelin

fredrikschelin

Fredrik Schelin driver sajten Din Vinguide. Sedan ett par månader är han aktuell med Din Vinguides egen Youtubekanal där han berättar om vin, provar vin och besöker olika vindistrikt.

I övrigt driver han restaurangen Syster o Bror samt står bakom Sweden Wineclub med arrangemang som tillsammans med lokala restauratörer regelbundet arrangerar vinprovningar på flera orter i hela landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *