En sockerkaka med extra allt!

30 October, 2015

Fredrik Nylén som vann Folkets pris i Matbloggspriset 2014 har landat efter höstens firande och är nominerad igen i årets omgång. I år på Tidningen Hembakat med egna bloggen Fredriks Fika. Passionen för bakning är större än någonsin. Hur hittar denne hemmabagare inspirationen, och kan en helt vanlig sockarkaka vara mer än just det.. en helt vanlig sockerkaka?

Hej Fredrik! Du vann Folkets val 2014. I höst är det dags för nya kandidater och vinnare. Vad betyder Matbloggspriset för dig?
Matbloggspriset har betytt mycket för mig och bloggen. Mest för mig kanske och att få ett pris för något jag brinner för och har stort intresse i är ovärderligt. Den uppskattning som mina läsare gett är verkligen vad som gör att bloggandet blir roligt!

Var kommer din inspirationen i bloggen ifrån?
Min inspiration hittar jag oftast i smaker, och det mesta jobbet sker uppe i huvudet innan det blir ett faktiskt blogginlägg. Jag börjar tänka på en krydda, frukt eller en smak som jag blir sugen på, och sedan börjar tankarna gå i spinn!  Ska det bli en kaka, en bulle, eller något helt nytt! Det vet jag aldrig när jag börjar 🙂 Jag blir också inspirerad av det enkla i vardagen. En vanlig sockerkaka kan ju vara precis hur god som helst, och man behöver inte alltid lattja till saker så mycket.

Många har ju svårt att hitta tid och engagemang för bakning. En sockerkaka kan ju för de flesta bara se ut på ett sätt, och den har man ju gjort 700 gånger… Hur uppstod passionen för bakning?
Mitt intresse för bakning är medfött skulle man nästan kunna säga. Min gammelmormor, mormor och mamma har alltid bakat mycket, och jag fick vara med och röra i bunkar och smaka. Jag har ett vanligt kontorsjobb till vardags där jag får tänka mycket och sjunka ner i dokument och listor, då känns det som bäst att komma hem och kavla upp ärmarna och börja knåda en deg och skapa något med händerna efteråt!

Några tips för den hängivne men oerfarna bagaren?
Jag peppar alla att söka till programmet Hela Sverige bakar, för att det är en sådan upplevelse! Om man har ett stort intresse för bakning, om blir ihopslängd med 12 andra som har precis samma intresse, då blir det som att åka på kollo! Hahahaha. Visst är det lite press och stress att vara med, men man utvecklas verkligen hela tiden, och man måste våga utmana sig själv om man vill bli bättre. Att vara med i Hela Sverige Bakar är lätt en av de roligaste saker jag någonsin gjort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *