Färskare mat åt folket – Råvaran i fokus bland finalisterna i årets Folkets val

1 October, 2015

Förra året nådde Matbloggspriset all-time-high vad gäller nomineringar till i Folkets val; 1100. Samma rekordnivå har nåtts i år. Dessutom nominerades närmare 140 olika bloggar i årets omgång. Nu har det blivit dags för final då det ska avgöras vilken av de 10 bloggarna med flest nomineringar som blir vinnare i Folkets val 2015. Här kan du läsa mer och rösta på dina favoriter.
Det ser alltså ut som att det stora intresset för den svenska matbloggosfären håller i sig. Om förra årets final blev sötare än vanligt med många duktiga bak- och dessertbloggare, har de flesta av årets finalister de lokala, säsongsbaserade och hälsosamma råvarorna i fokus.

En bloggare som fokuserar på de färska råvarorna är Michael Krantz. Han är även en välmeriterad fotograf som bl.a. hållit fotoföredrag på vår matbloggsträff på Mitt Kök på Stockholmsmässan 2013. Till vardags hittar Matbloggspriset honom tillsammans med kollegan Kristin Johansson i Matstudion på Mat.se.

– Både Kristin och jag är matbloggare som fått chansen att arbeta med mat, recept och bilder på heltid. Att vi har den bakgrunden tror vi bidrar till att vi förenklar och underlättar för våra kunder i vardagen. Vår utgångspunkt för våra recept är alltid hemmaköket, berättar Michael.

Michael och Kristin brukar börja arbetsdagen med en sväng till lagret. Det händer att de fått in varor som inte håller rätt kvalité eller har skadats. Istället för att slänga en kycklingförpackning som blivit stött tar de hand om den och skapar ett recept. De tycker att det känns bra att utgå från de varor som finns tillgängliga när man ska inspirera till vardagsmat, för så ser det ju ofta ut hemma hos folk.

I år sponsras Matbloggsprisets kategori Folkets val av just Mat.se; Matbutiken på nätet vars mål är att alltid leverera färsk mat och inspirera kunderna, samtidigt som företaget vill minska matsvinnet med hjälp av ett smart varuflöde. Michaels roll är fotograf, redaktör, kock och Kristin är kostekonom. Här hittar du deras recept på Mat.se. 

Förutom Mat.se skriver Michael och Kristin även på: Kokaihop.se, Vin.se och Spisa.nu. Michael driver även podden Podd i grytan tillsammans med Kevin Westphal. Glöm nu inte att rösta på din favorit bland de 10 finalisterna! /ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *