Vinnaren i Folkets val 2015 är en färgsprakande matblogg

11 October, 2015

Vi på Matbloggspriset är nyfikna på bloggaren Zeina Moutarda, med Zeinas Kitchen som vunnit Folkets val med en skräll. I natt stod det klart att hontagit hem segern med över 7 200 gillningar/röster, vilket i sin tur motsvarar mer än 50% av det totala antalet röster. Detta kan jämföras med med förra årets vinnare Fredriks Fika som fick 1018 röster, vilket då ansågs vara ett smått fantastisk resultat.

Prisets betydelse för vinnaren
Zeina börjar med att hälsa och skicka med ett tack till alla som röstat på henne och hon tycker det känns helt fantastiskt att så många gillar det hon gör. För henne är det en stor ära att vinna Matbloggspriset och ett fint erkännande för det arbete hon lagt ner, en bekräftelse på att hon har en god relation till de som följer Zeinas kitchen. Drömmen är att priset ska öppna upp möjligheten att utveckla bloggandet och att kunna ha det som en heltidssyssla.

Bloggens startade som en rolig grej
Innehållet i bloggen beskrivs som en mat- och bakblogg med recept från hela världen – roligare och godare vardagsmat som passar alla. Zeina Moutarda berättar att hon startade bloggen under hösten 2014 som en “rolig grej”. Hon ville samla sina recept på en plats och ha den som sin digitala kokbok. Så småningom märkte hon att det fanns ett stort intresse för hennes mat och antalet besökare ökade för varje dag. I våras började hon jobba helhjärtat med bloggen och bestämde sig då att satsa fullt ut.

Passion för mat och gensvar från läsarna driver Zeina
Hennes stora passion driver henne att fortsätta med bloggen. Att stå och hacka grönsaker, krydda maten, röra om i grytan, känna doften av allt som puttrar, smaka, krydda lite till… dessutom blir hon alldeles lycklig av att skriva. Ännu mer drivkraft ger den respons hon får av läsarna. Det hade aldrig gått utan dem, säger hon, och blir lika glad varje gång hon får höra vad de tycker om ett recept som de testat. För Zeina har läsarna blivit som hennes stora matglada familj därute.

Ursprungligen kommer Zeina från Libanon men har bott i Sverige i stort sett hela sitt liv. Idag är hon bosatt i Stockholm med man och barn. Just nu är hon en föräldraledig student som längtar efter att få jobba med mat!

Läs gärna mer om Zeinas kitchen här.
mat-se-1

 

Kategorisponsor

Sponsor av kategorin Folkets val 2015 är Mat.se som är en matbutik på nätet och en inspirationskälla med flera tusen recept. Mat.se fokuserar på digital kommunikation i form av blogginlägg, e-postutskick och med ambitionen att ha en hög närvaro på sociala medier.

7 Comments

 • raya says:

  Tycker riktiga vinnare borde vinna!!!!! Hon bad folk i Pinkroom (en Facebook grupp) rösta på henne utan att ens ha någon aning om vad hennes blogg innehåller.
  Jag ser på detta som ett katastrof

  • Hej Raya!
   Tack för din åsikt.
   Den här tävlingen heter Folkets val och går ut på att folk röstar. Att be om röster är då en del i detta. Vi känner inte till gruppen Pinkroom, men de flesta deltagare har väl på olika sätt använt alla resurser de har för att vinna. Matbloggspriset har andra kategorier där vinnaren utses av en jury, men just denna kategori, vare sig man vill eller inte, handlar ju om att få så många röster som möjligt och så länge man inte fuskar får var och en be om röster på det sätt de önskar.

   med vänliga hälsningar
   Kinna och Ylva

  • Zozo says:

   Men varför vara så avundsjuk kolla på folket som gillade från pinkroom och andra grupper hur mycket de uppskattar hennes recept och tycker om de alla gillar Zeina!!!!!

  • Anna says:

   En riktig vinnare är hon definitivt! Heja dig Zeina och bry dig inte om avundsjuka personer. Du kommer gå hur långt som helst.

 • Anna says:

  En helt klar värdig vinnare. Bra recept. En av de bästa bloggar jag skådat. Heja Zeina

 • Maria Persson says:

  Zeina är en värdig vinnare!! 🏆
  Hon har inte bett om någonting merän att vi gärna får lov att gilla bilden och vi, hennes trogna följare gör det mer än gärna! Någon mer inspirerande människa än Zeina får man leta efter. Hennes mat är färggrann och fin! Den sprakar av glädje från kokerskan själv! En sann inspirationskälla.
  Så Stort Grattis än en gång Zeina🎉🙏det var du värd!!
  Kram från Maria i Trelleborg🌴🌴

 • Mandip says:

  Jag älskar att följa Zeinas kitchen på Facebook! Hennes mat är värdslig och hon lagar väldigt bra indisk mat även mamma är imponerad. Zeina frågade om vi gillade det hon postade och hennes mat recept ifall vi gjorde det kunde vi vänligen rösta på henne, inget fel i det. Hon har en stor och trogen fan base och det får man genom att vara super duktig, precis som Zeina är! Hon tar sin tid att personligen besvara frågor om recepten och är öppen för förslag. Värdig vinnare! Va sa du? 7 200 röster!!!! That my friend speaks volumes!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *