Beaujoulais Nouveau 2015

Torkan blev en succé för årets Beaujoulais nouveau

19 November, 2015

Mellan april och september föll inte en enda droppe över regionen Beaujoulais. I augusti fick vinrankorna beskäras kraftigt, mer än hälften klipptes bort, för att rädda skörden. Det berättade Philippe Marchal från vinhandlaren Terroirs et Talents, som fick äran att leverera årets Beaujoulais Nouveau till Systembolaget, när han pratade på den franska aftonen på The Book Corner i Göteborg ikväll. 

Egentligen skulle jag bara hänga med mamma på fransk afton ikväll. Lite prat om franska böcker och författare samt passa på att fira lanseringen av Beaujoulais Nouveau. Och så umgås bara vi på tu man hand såklart. Då visade det sig att vinhandlaren och vinimportören av Systembolagets utvalda Boujoulais Nouveau 2015 var på plats. Det tillfället kunde jag ju bara inte missa så jag tog direkt kontakt med Philippe för att höra lite mer om detta “färskvin” som endast får börja säljas från och med den tredje torsdagen i november. Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Philippe Marchal & Karl Öjerskog

Philippe Marchal & Karl Öjerskog

 

 

 

 

I den anrika lokalen Feskekôrka hade rader av vinglas och goda snittar dukats upp. Det hade blivit dags för avsmakning. Torkan har skapat ett fruktigt och smakrikt vin med inslag av banan, körsbär och hallon men även blåbär om man frågar Karl Öjerskog från Espumante  som importerar vinet till Sverige.
– Le Beaujoulais nouveau representerar “la joie de vivre à la française” (den franska livsglädjen) och det är ett nöje att få representera detta vin i år på det svenska Systembolaget, säger Philippe Marchal.

Har ni inte redan provat årets upplaga så passa på. Torkan har verkligen gjort succé! /Ylva.

Mammas väninna och mamma i Feskekôrkan samt fina ljusdekorationer utanför

Mammas väninna och min fina mamma i Feskekôrkan samt vackra ljusdekorationer utanför

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *