Karin Högberg - vinnare Stora Matbloggspriset 2015

Matbloggspriset har öppnat många dörrar

24 February, 2016

Snart är det 5 månader sedan Karin Högberg med Trattoria vann Stora Matbloggspriset. Vi hörde av oss för att kolla läget. Ni kan tro att vi blev glada över att höra vad vinsten betytt för henne och bloggen. Nedan hittar ni hennes svar. Dessutom delar hon med sig av sitt favoritrecept. <3

Det har betytt otroligt mycket och det har varit en fartfylld resa! För det första var det ju fantastiskt roligt att vinna priset, träffa alla bloggare och jurymedlemmar på prisutdelningen men det har ju också inneburit att jag har fått många nya kontakter och nya dörrar har öppnats. Bloggen har fått stor uppmärksamhet i medier och det är tydligt att det har gett många ringar på vattnet t.ex. i form av uppdrag som matkreatör och fotograf. Jag har fått nya samarbetspartners som inspirerar och peppar t.ex. har jag suttit med i juryn för Årets Sill på Klädesholmen. Numer är jag även skribent på Vin och Matguiden, ett resultat av bloggpriset. Mina läsare är verkligen oerhört stöttande, och jag märker att jag även har fått en ny skara läsare vilket också är roligt såklart. Mitt bästa bloggtips är att bara börja blogga, och att hitta ett språk och ett område som du känner dig bekväm med, ledordet är att det skall vara roligt och inspirerande!

Favoritrecept just nu: bulgursallad med grönkål och avokado och tahinidressing

bulgursallad

Grönkålssallad med bulgur och tahini & avokadodressing 4 port

250 g grönkål
6 dl kokt bulgur
4 tomater
2 schalottenlökar
1 rejäl näve persilja
1 granatäpple

Tahini

2 dl sesamfrön
1 dl olivolja
1 nypa salt

Häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.

Tahini & avokadodressing

1/2 dl tahini
1 avokado
1/2 dl olivolja
3 msk vatten
saft från 1/2 citron
salt och peppar

Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.

Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och  låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1×1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.

Vilka är era favoritrecept just nu? /ylva.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *