Robert Kwok - Matbloggsprisets Hedersutmärkelse

Nättrollens motpol – Sveriges mest altruistiske matbloggare!

6 March, 2016

När vi ständigt blir matade med historier och ser bevis på nättrollens förödande framfart känns det så otroligt skönt att stöta på en genuint altruistisk kraft. En person som lyfter andra bloggar och sprider länkkärlek i den svenska matbloggosfären – Robert Kwok – Robbans Bästa, vinnare av Matbloggsprisets Hedersutmärkelse. Nedan hittar du hans berättelse.

Att bli nominerad till Matbloggsprisets Hedersutmärkelse var väldigt oväntat och att dessutom vinna den kategorin i tuff konkurrens kom som en total överraskning. För mig som är förhållandesvis ny inom bloggsfären (började blogga i juli 2013) så har Matbloggspriset gett min blogg ytterligare uppmärksamhet, vilket enbart har fördelar. Priset har gjort att jag uppmärksammats i en del medier med artiklar som exempelvis tidningen BAKA, Sjöstadsbladet Hammarby Sjöstad och i Foodservice Europe & Middle East.

I tider då ilska och hat sprids av nättroll som skyr normala debatter i det offentliga rummet så känns det som om att det blivit ännu viktigare att sprida kärlek på sociala medier. I grunden tror jag mycket handlar om avundsjuka och man brukar säga att avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egna!

Jag tycker mig dessvärre även se och höra att klimatet bland bloggare hårdnat då allt fler tänker på sig själva och inte delar med sig lika mycket i form av bloggkärlek som tidigare år. För min egen del så fortsätter jag att rikta strålkastarljuset mot en ny bloggare varje vecka och det är något som jag tycker är superroligt och det har även gett mig många nya kontakter. Jag har sedan en tid tillbaka även börjat med att sprida andras recept på bloggen. I övrigt fortsätter jag med att besöka bagerier, konditorier, kaffebarer och kaféer samt att jag har mina två årliga tester av kanelbullar och semlor.

Robbans bästa testar kanelbullar och semlor

Min blogg är fortfarande sponsorfri men jag har som ambition att under året se över den delen och i och med att jag för närvarande är arbetslös så är jag som det så fint heter ”öppen för förslag”. Under året ämnar jag att utveckla mina fotokunskaper och har rådfrågat en av Matbloggsprisets jurymedlemmar, Ilva Beretta, om lite tips.

Det arbete som Matbloggspriset gör är berömvärt och är viktigt för sammanhållningen för alla oss som bloggar om mat, dryck och bakning. En gång om året uppmärksammas en del bloggare för sin passion, vilket ger oss inspiration, motivation och nya vänner för livet och jag är superglad över att fått äran att lära känna sådana fantastiskt duktiga personer som exempelvis Karin Högberg (Trattoria), Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen) och Maria Strömberg Bååth (Made by Mary).

Att blogga skall vara roligt och inte vara förknippat med en massa ”måsten”, då självdör bloggen ganska snart. Tidsbrist är oftast den största utmaningen då det finns så mycket annat som pockar på ens uppmärksamhet men genom andra får man ofta inspiration, i alla fall så är det så för mig. Jag vill även tipsa om Better Bloggers som är ett yrkesnätverk för bloggare där man får en massa bra tips.

KSpisa_loggaategorisponsor

Sponsor av kategorin Matbloggsprisets Hedersutnämnande 2015 är SPISA som är Europas ledande företag inom odling av färska örter på kruka för dagligvarumarknaden. SPISA fokuserar på ekologiskt odlade produkter av hög kvalitet inom ört- och salladssegmentet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *