Genom Folkets val hamnade bloggen på omslaget

24 September, 2016
blomsterochbakverk

Annelie – Du blev ju nominerad och hamnade i final med din blogg Blomster och Bakverk i Folkets val 2015.

Vad har nomineringen till Folkets val har betytt för dig?
Först och främst var det ju en ära att överhuvudtaget bli nominerad eftersom det är bloggens läsare som står för det. Blomster&Bakverk är ingen stor blogg, jag har bara bloggat i 3 år, och ändå får jag så fin respons och upplever att jag har en trogen skara följare – både på blogg och Instagram. Att jag sedan gick till final i Folkets val kändes helt fantastiskt och jag är oerhört stolt över min fjärdeplats. Det är klart att hela förfarandet med omröstning gjorde att fler hittade till bloggen eftersom många hade vänligheten att dela det med sina vänner. Under själva omröstningen lyftes detta också som en nyhet på lokal nyhetssajt i kommunen och en av lokaltidningarna skrev också om priset och att jag hade gått till final. Och så fick jag så fint stöd från både vänner och bland annat bloggse och tidningen BAKA där de bad sina läsare att rösta på mig.

Lokaltidningens omslag
Lokaltidningen Mitt i Södra Roslagen hörde av sig med anledning av Matbloggspriset och finalistplatsen och ville gärna göra ett hemmareportage med matlagning inför julen. Det slutade med en intervju i mitt kök medan jag gjorde min juliga sallad och till min förvåning hamnade jag på omslaget. Den artikeln gav mig både nya följare och en hel del hejarop. Blomster&Bakverk har också varit “månadens bloggfavorit” i e-magasinet GF Glutenfri matglädje och så har vi ju glädjespridaren Robert Kwok som återigen låtit mig medverka på Robbans bästa, denna gång med ett brödrecept.

teffbröd

Sedan var jag förstås med på självaste dagen då alla priser delades ut med efterföljande middag och jag måste säga att det är så oerhört tacksamt att ni gör detta och att det finns ett forum för att träffa andra bloggare med samma intresse. Några lärde jag känna på förra matbloggsträffen ni ordnade och sen var det bloggvänner från andra sammanhang och så en del helt nya ansikten och numera följs vi åt via sociala medier. Ett härligt nätverk. Och vänligt!


Processed with Snapseed.
Har du något bra foto eller dekorationstips som du skulle kunna dela med dig av?

När det gäller blomster så älskar jag att hålla på med mitt blomsterpill och jag får ofta kommentarer kring det och frågor hur jag gör och vad jag använder för bakgrund. Så jag visade hur det kan se ut en dag när lunchen precis är bortdukad från köksbordet. En svart t-shirt och lite blommor att dissekera är allt som behövs. Tillsammans med lite fantasi då såklart. Allt blomsterpill på instagram finns under hashtaggen #anneliesblomsterpill och #anneliesblomsterkaffe Och nu är det dags för höstmandala! Något som vi blomsterpillare på instagram gärna samlas kring.

Snitta bröd och bra brödsnittskniv
Och vad gäller bakverk så älskar jag att snitta bröd i olika mönster. Investera i en bra brödsnittkniv och prova dig fram. Övning ger färdighet. Lade upp en film på instagram när jag snittar bröd och den är just nu uppe i nästan 8 000 visningar, helt galet!

Bästa receptet är ett brödrecept
Då delar jag gärna receptet på mitt Teffbröd som är det godaste glutenfria bröd jag både bakat och ätit. En av mina läsare hörde till och med av sig och kallade mig sin nya bröd-guru. Det är sådana kommentarer som ger energi och inspiration till att fortsätta hitta på nya saker i köket. Sedan hörde ett företag i Australien som säljer Teff av sig och frågade om de fick länka och dela receptet på sin sida, vilket i sin tur lett till att jag fått kontakt med flera i både Australien och Nya Zeeland som bakat mitt bröd. Otroligt roligt!

Vill du också nominera din egen eller en matblogg till Folkets val i Matbloggspriset. NOMINERA HÄR.

 

anneliesblomsterkaffe

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *