Att vara finalist är något av en dröm

16 October, 2016

Stort foto: Kyller photo.

Stort grattis till nomineringen Nina Hermansen. Du står ju bakom den populära bloggen Niiinis.

Hur kom det sig att du började blogga om mat/dryck?

Bakning har varit ett stort intresse sedan jag var liten. 2012 sökte jag till Hela Sverige Bakar och kom med. Ett fantastiskt äventyr och något som fick min dröm och min passion för bakning att bli ännu större! Jag började blogga redan 2003, men då om en separation. Efter programmet blev den mer en hela_sverige_bakar_gruppbilbak/mat/lifestyleblogg.

Vad är det roligaste med att blogga om mat?

Det är så kul att kunna dela med sig av något som faktiskt blir någons favoritrecept. Än idag rodnar jag när någon läsare skriver om hur mycket de uppskattar något recepten på bloggen, hur arbetskamraterna älskat det eller hur gott maken tyckte att det var. Det är så otroligt roligt. Jag älskar också att piffa till det och ta fina bilder på jag gjort.

Vad ser du som de största utmaningarna med bloggandet?

Största utmaningen är nog att hitta på nya recept, samt att få till toppenbilder. Inspirationen kan ju tryta mellan varven, en känsla att man gör samma saker hela tiden. Nu när hösten är här och mörkret så är fina bilder en utmaning. Funderar faktiskt på att investera lite när det kommer till fotandet. I mörka Sverige vill man kunna fota fint även om det är mitt i vintern. Det får det bli om jag skulle råka vinna.
Hur känns det att vara finalist i Folkets val?

Helt fantastiskt! Detta är något av en dröm. Matbloggspriset har alltid varit något som känts väldigt långt bort men se där, nu är jag en av de nominerade. En otrolig ära som betyder jättemycket!

Vad tror du har bidragit till att just du fått så många nomineringar?vanilj_citron_rutor_niiinis

Jag har många trogna snälla följare som gärna ville se mig bli nominerad. Antaglien är det också följares sätt att visa sin uppskattning för att man orkar blogga i tid och otid. De vet nog också vilket jobb man lägger ned på sitt jobb.
Hur tycker du att en bra matblogg ska vara?

Bra bilder är A och O! Sedan är en målande beskrivning av smaker och andra roliga tips bra i en matblogg. Jag själv älskar matbloggar som har fina och många bilder. Man vill känna sig inspirerad och vilja laga/baka det man ser. Variation är också viktigt och gärna att man ser människan bakom bloggen. Då har den har allt!

Har du något favoritrecept just nu som du vill dela med dig av?
Vanilj och citronrutor i långpanna är ett favoritrecept som jag gärna delar med er.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *