Bloggen har knutit oss närmare varandra

11 October, 2016

Vid en av våra bruncher, som vi brukar turas om att ha, kläckte Fredriks fru idén till en blogg riktad till familjer. Hon tyckte det saknades en blogg med inspirerande, bra och vällagad vardagsmat för just familjer. Med tre kockar som själva lagar mat till sina kids och fruar som vet precis hur stressigt det kan vara mitt i “hell hour” så fanns en hel del material. Resultatet blev matbloggen 3 kockar och 7 kids som rattas av 3 familjer som upgåtts till och från under många år. 

043Responsen och uppskattningen från läsarna är det bästa med bloggen. Bästa betyget är när vi fått höra att recepten lagats och att även barnen älskat maten. Bloggandet sätter även fart på vår egen kreativitet när det gäller den vardagliga matlagningen. Resultatet är att vi testar fler nya rätter än tidigare. Bloggen har även fört med sig att vi alla ses betydligt oftare nu, vilket både vi och barnen uppskattar!

Det är lite olika utmaningar med en blogg, t ex att som professionell kock hitta en lagom och inte för avancerad nivå på matlagningen och rätterna som också ska vara inspirerande. Att få tiden att räcka till som småbarnsföräldrar. Sen är fotograferingen alltid lite klurig, både som van fotograf och nybörjare.

Att vara finalist i Folket val är fantastiskt roligt och hedrande så klart! Det känns inspirerande att driva bloggen.3kockar-3

Förhoppningsvis är vi nominerade tack vare att folk uppskattat vår mix av professionalitet, familj- och vardagsliv och att våra recept är både användarvänliga och inspirerande.

En bra matblogg ska vara

  • inspirerande med bra bilder
  • användarvänliga recept
  • att den ger en aha-upplevelse
  • väcka hungern och matlagningslusten

Favoritrecept som vi vill dela med oss av…

Finns många recept som är återkommande i vardagsmaten och givna favoriter, tex Rikards “Falafel i bröd“, Fredriks “Kycklingspett med snabb jordnötssås” och Nicklas “Mamma Larssons“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *