Drivet bakom bloggen är att dela passionen med andra

13 October, 2016

lammstek-annademirian– Efter ett misslyckat försök i Sveriges Mästerkock så bestämde jag mig att börja blogga om min mat. Det där skulle inte knäcka mig och jag skulle visa och dela min passion med andra säger Anna Demirian som driver Kitchen of Anna.

Vad är det roligaste med att blogga om mat?

– Det är att våga experimentera både med recept och bild. Det är också viktigt med att ha passion för det man gör, i mitt fall maten, då är det samtidigt roligare att blogga också. Att kunna utrycka sig genom maten och visa att jag bryr mig och att få en massa kommentarer om mina recept och bilder. Man får bekräftelse på det man gör helt enkelt. Det är roligt att se sin egen utveckling. Det är en mycket intressant process från det att jag lagar en rätt, stylar och sen lägger upp det på bloggen. Min blogg är som en levande bok för mig, något som jag har önskat mig att göra. Kanske är det rentav lite av en dagbok.
Vad ser du som de största utmaningarna med bloggandet?

– Största utmaningen måste ju vara att kunna vara aktiv, leverera och vara lyhörd hela tiden. Viktigt att kommunicera med mina läsare helt enkelt. Tyvärr så handlar det oftast mycket om att tiden inte räcker till.

 

rostad_aubergine_demirianHur känns det att vara finalist i Folkets val?

– Det är en härlig känsla av stolthet att folk där ute gillar det man gör och ger respons. Känsla av tacksamhet och att detta känns stort.

 

Vad tror du har bidragit till att just du fått så många nomineringar?

– Jag tror att min mat med armenisk touch har väckt intresse och att man gillar det jag lägger upp och gör.

 

Hur tycker du att en bra matblogg ska vara?

– Jag tycker att en matblogg ska ha det mesta. Det ska ha både en massa recept på kötträtter, vegetariska och inte minst goda bakverk och desserter. Vill man laga tre rätters så ska man kunna hitta och kombinera det från en matblogg.

Tycker också att den ska vara spännande, viktigt med fina bilder så att man blir inspirerad att vilja laga mat. Bilderna skall bokstavligt talat få det att vattnas i munnen på besökarna och de skall kunna leva sig in i smakerna, dofterna och hela den upplevelse jag försöker förmedla.

 

Har du något favoritrecept just nu som du vill dela med dig av?

– mitt recept på fyllda auberginer i mustig tomatsås i en höstdag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *