Sebastien Boudet - den franske bagaren

En konferencier med passion för bakning

28 October, 2016

Sébastien Boudet är sonen till en fransk bagare som på olika omvägar tog sig till våra nordliga breddgrader för att frälsa oss med sin passion för bakning. Han har gjort det på sin blogg, han gör det titt som tätt i TV-rutan och nu kan du träffa honom och hans vänner i verkligheten på STHLM Food & Wine, ta del av hans bakningstips och se honom baka. Vår jurymedlem Sébastien kommer även vara konferencier vid prisutdelningen av Matbloggspriset tillsammans med Jessica Frej.

Sebastien Boudet i TV4

Sebastien Boudet i TV4

Allt började med bloggen Brödpassion. Utan den hade Sébastien inte varit där han är idag. Tack vare bloggen har han etablerat sig som expert vad gäller bakning här i sitt nya hemland. Hans uppdrag varierar och innefattar allt från surdegsbrödkurser för hemmabagare via skribent- och konferencieruppdrag till TV-inspelningar. 2012 vann han Matbloggsprisets kategori Årets förnyare och sedan dess har han varit juryordförande för kategorin Bästa bak och dessert.

seb_bak_liggande

Sebastien Boudet bakar

– Jag tycker att det är kul att vara konferencier. Jag har varit det några gånger nu och tycker om utmaningen. Att få göra det med Mademoiselle Jessica Frej är dessutom extra roligt! Vi funkar bra ihop och har kul på scen ihop så det lär vara roligt att titta på, svarar Sébastien när vi frågar om han ser fram emot att vara konferencier vid prisutdelningen.

Sebastien Boudets signatursnitt

Sebastien Boudets signatursnitt

Sébastien har varit med på STHLM Food & Wine (eller Mitt Kök som mässan hette tidigare) i alla år och har deltagit i lite olika gig och event. Hur blir det i år undrar vi? Förutom vid pristutdelnigen, deltar du på mässan?

– I år kommer jag att driva ett pop-up-bageri som heter ”Sebastien med vänner” under mässan. Där ska jag baka tillsammans med 10 grymma bagare från hela landet. Besökarna kommer att kunna smaka och köpa våra produkter, berättar han.

Du missar väl inte prisutdelningen, matbloggsminglet och matbloggsträffen? Anmäl dig här! Vi ser fram emot att ses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *