Folkets val 2016

Enormt engagemang kring omröstningen i Folkets val 2016

20 October, 2016

Årets omröstning i Folkets val rönte ett rekordstort engagemang med närmare 30.000 röster och en räckvidd på mer än 275.000. Det stora engagemanget förde även med sig vissa oväntade bieffekter.

Förutom rekordsiffror så innebar årets omröstning att vi i juryn fick en hel del nya inspel att ta tag i vad gäller regler och etiska riktlinjer för Folkets val.Syftet med kategorin är att låta följarna komma till tals och visa sin kärlek till sina favoritmatbloggar. I år vanns priset av Gustav med bloggen Jävligt gott. Stort grattis! Under årets omröstning har det dock förekommit aktiviteter bland ett fåtal individer, på ett fåtal ställen, som skulle kunna kategoriseras som fusk eller ohederligt spel.

Dessa aktiviter har inte skett på våra egna kanaler och vad vi vet har finalisterna själva har inte deltagit i det. Därför har vi liten eller ingen möjlighet att påverka det som hänt. Vi är en ickekommersiell organisation vars syfte är att driva Matbloggspriset och dess kategorier. Vi gör detta ideellt har ingen möjlighet att agera som kontrollorgan. Vi måste helt enkelt kunna lita på att folk agerar vuxet och i sann blogganda. Om detta inte är möjligt får vi överväga om vi ska ha kvar Folkets val som kategori.

Frågorna kring regler och etiska riktlinjer som uppstått i samband med årets omröstning kommer att tas upp i juryn.

Samtidigt som det känns tungt att behöva ta upp dessa tråkiga händelser är vi ändå glada över det otroliga engagemang och den stora viljan som finns för att vinna priset. /ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *