Jag provade, reste och åt så jag höll på att storkna

15 October, 2016

Hej Kent!
Grattis till Finalistplatsen i Folkets val 2016. Kul att du är går till final andra året i rad med din vinblogg Gastrovin. Det är en bedrift!
Hur kom det sig att du började blogga om mat/dryck?

Behövde ”skriva av mig” började skriva 2009 och vid den tiden så vad jag chefsommelier på en av Sveriges bästa restauranger och hade en vinkällare med över 6000 viner. Jag provade, reste och åt så jag höll på att storkna, och så ville jag delge mina upplevelser till de som ville så på så sätt började bloggen ta fart 2009.

Vad är det roligaste med att blogga om mat och vin?

Att kunna styra över sitt eget tycke och sätta mina egna trender, samt att ha möjligheten till att lyfta fram allt från producenter, bönder, råvaror, vinmakare och sådant jag tycker är viktigt.

Vad ser du som de största utmaningarna med bloggandet?

Egentligen ser jag ingen större utmaning med bloggandet. Jag skriver när jag har rätt inställning till det jag publicerar. Allt har sin tid och det är därför det inte skrivs på bloggen varje dag. Allt jag skriver skall komma från hjärtat inte från vem som betalar mest.

Hur känns det att vara finalist i Folkets val?

Det känns fint, kul att folk läser det jag tycker bäst om.

Vad tror du har bidragit till att just du fått så många nomineringar?

Jag är ärlig, skriver som jag känner, använder mina egna ord, berömmer andra och lägger locket på när jag inte är nöjd, finns alldeles för många journalister och tyckare i detta land som gillar att finna fel, jag är den som gillar att se framgång och det som är bra. Det ”dåliga” kan man diskutera på annat håll. Därför så kommer jag aldrig kunna kalla mig journalist, utan jag fungerar mer som en glädje spridare.

Hur tycker du att en bra matblogg ska vara?

Personlighet, ärlighet och en genomtänk filosofi.

Har du något favoritrecept just nu som du vill dela med dig av?

Allt som har med tartar och göra, letar fortfarande efter den perfekta tartaren.

 

Något annat du vill tillägga?

Tack för att Ni gör detta möjligt för att duktiga bloggare och skribenter som kan få sprida sin kunskap och glädje i vad bra gastronomi är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *