Lovade sina läsare en fest om hon blev nominerad

14 October, 2016

bild-3Att göra veckomatsedlar var bloggaren Ior Berglunds sätt att hantera de där tråkiga vardagarna när man inte vet vad man ska laga. Ingen är sugen på något. Inget roligt finns hemma. Ett sätt att försöka hitta en balans mellan en diet baserad på falukorv eller att stå i timtal vid spisen.

Några vänner ville att Ior skulle dela med sig och bloggen Kokerskan Ruts barnbarn har utvecklats från det till kåseri/betraktelse/matblogg som den nu är. https://kokerskanrutsbarnbarn.com

Ior tycker självklart att det är otroligt roligt att vara nominerad och det lyfter självförtroendet. Då och då är det lite ”ensamt” att blogga – man vet ju inte
förrän man har släppt texten om någon annan tycker den var rolig så det kan vara lite nervöst. Ibland blir man också lite förvånad över att en text som man tänkte ”ja ja, den är ok”, visar sig vara en av de mest uppskattade. Sådant får man lära sig av säger Ior.

Att vara finalist betyder jättemycket för Ior därför att mat är så roligt och centralt i hennes liv. Hennes syster sa en gång att om hon berättade att hon hade blivit kidnappad av Aliens så hade Iors första fråga varit ”vad fick du att äta?”.”

Ior tycker att en av de stora utmaningarna med att blogga är att få inspiration och att hitta rätt koppling mellan text och recept. Det kan också vara en utmaning att ligga på rätt nivå; hur ofta man ska skriva, hur långt…

Att bloggen som inte är som en vanlig matblogg, har hamnat i det här sammanhanget tycker Ior är jätteroligt. Det var inget hon väntade sig när hon började blogga för 3 år sedan. Hon lovade sina läsare en fest om hon blev nominerad, så säker var hon på att inte bli det, så nu får hon snart börja planera ett partaj…bild-12

Att bloggen fått så många nomineringar tror Ior kan bero på att bloggen kan läsas även av den som inte är jätteintresserad av laga mat. Det är ett slags kåseri som landar i magen varje gång.
Hon tror många känner igen sig, och tycker att det är skönt att allt inte är perfekta bilder och ljuvliga recept hela tiden. På bloggen finns t.o.m. en avdelning som heter ”inte så gott”, för ibland blir det helt misslyckade experiment som man också får varna andra från att prova, lime och mandelkakan var just ett sådant recept som hon var superpepp på att laga, och så smakade det mest som en semla som man hade kört i en mixer med limejos, huvva!

En bra matblogg ska uppmuntra och vara utan pekpinnar och måsten, det finns det tillräckligt av i livet ändå. En bra matblogg ska få läsaren att bli sugen på att gå in i köket och testa! Den ska gärna sticka ut lite, vara lite rolig och personlig och bli lite som en kompis.

Favoritrecept som Ior gärna delar med sig av är:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *