Matbloggar för att få utlopp för sin kreativitet

8 October, 2016

Att starta en matblogg var ett väldigt bra sätt att få utlopp för kreativitet berättar Linnea Seidel, Linneas skafferi som gör allt från receptidé, till tillagning av rätten, styling, fotograferande, bildredigerande och sen skriver alla texter och recept. Hon älskar hela processen! För henne är bloggen är ett himla smidigt forum att samla alla sina recept på

Det bästa mpastamedkycklinged att blogga om mat är…

Det absolut bästa med att blogga om mat är alla kommentarer från läsare i stil med att ”din kycklingpasta var det godaste vi ätit på länge, den kommer vi garanterat göra flera gånger!” eller ”min 5-åring vägrar att äta fisk, men vi provade ett av dina recept på fisk i ugn och han åt som en häst!!” Det värmer så i hjärtat säger Linnea, och det är så himla kul att kunna hjälpa någon hitta ett bra recept. För många jobbar så hårt med att få ihop vardagslivet och maten.

Kan hon då bara hjälpa några stycken med bra recept som passar familjen, ja då är hon mer än överlycklig!

Linnea försöker blogga om sitt liv och till största del är det enkel vardagsmat, lite frukost och mellanmål, ibland något lite festligare och då och då något riktigt sött och smaskigt!

Största utmaningen med att blogga
Ibland avundas Linnea dom som skriver mer livsstilsbloggar. Har man lite idée-torka kan man skriva ett inlägg om i princip vad som helst menar hon. Själv har hon ambitionen att allt hon skriver på bloggen på något sätt har något med matlagning eller bakning att göra. Hon kan också ha enorm prestationsångest! Så den största utmaningen är nog atdaimcheesecaket 7 dagar i veckan ha bra och relevant material att lägga upp på bloggen som hon alltid är 100% nöjd med och som hon tror att läsarna kommer att gilla.

Om att vara finalist i Folkets val 2016

Det är så himla kul säger Linnea som bloggat i snart 10 år. Det skulle vara ett perfekt avslut på de första 10-åren att kamma hem det här! Under de här 10-åren har hon fått en fin och trogen läsarskara som gärna gått in och nominerat henne. Många har följt henne länge och Linnea hoppas och tror att hon har en bra och lite personlig relation till många av läsarna.

Tips om hur en bra Matblogg ska vara

Inspirerande! Det är det absolut viktigaste! Man ska vilja spara ner alla härliga recept och bilder och sätta fart i köket på en gång. Härliga, fina bilder och varierande recept.

Favoritrecept just nu som Linnea vill dela med oss

Linnea är egentligen inte så supermycket för sötsaker. Men för någon vecka sedan gjorde hon en helt makalöst god fryst cheesecake med daim och skriver…Den tycker jag ni alla borde testa!

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *