Medvetenhet om dagens matsamhälle var startskottet

12 October, 2016

Petra Cavini som står bakom bloggen Happy Food by Petra är en av 10 finalister i Folkets Val 2016. Så Petra – som du förstår är vi på Matbloggspriset nyfikna på din blogg och vem du är.

Hur kom det sig att du började blogga om mat och dryck?fb_img_1475568443676

Efter mitt deltagande i Sveriges mästerkock år 2015 började jag att lägga ut bilder av min mat på Facebook. När förfrågan om recepten blev många tänkte jag att det vore klyftigt att starta en blogg där jag publicerar allt istället för att skicka runt samma recept till en massa människor.
I samma veva, parallellt med att mitt matintresse växte, växte också min nyfikenhet. Denna nyfikenhet blommade ut till en medvetenhet om hur dagens matsamhälle och kött- samt mejerinorm påverkar klimatet och våra medindivider.
Jag förstod ganska snabbt att jag, som då besitter ett matintresse har ansvaret att göra ett gott inflytande och inspirera min omgivning. Det var då Happy food by Petra, “Mat Som Gör Dig Glad” blev till!

Vad är det bästa med att blogga om mat?

Absolut bäst av allt är alla nya, intressanta människor som man får lära känna på vägen. Mina läsare delar oftast min passion för både mat samt djur och klimatet. Vilket är en bra grund att bygga vänskaper på! Sen att man får laga mat hela tiden och äta den är ju inget annat än ett kolossalt plus för den matglade person som man är!

Vad ser du som den största utmaningen med att matblogga?

Allt är väl mer eller mindre en utmaning, vilket också är en stor anledning till varför jag älskar att just matblogga!
Jag är ständigt på jakt efter ny, spännande inspiration och för att nå ett ultimat resultat blir det mycket experimenterande i syfte att finna det perfekta vegetabiliska substitutet för just den specifika maträtt eller det bakverk jag veganiserar.
Sen lägger jag personligen ett stort värde i att nå ut till den yngre generationen då det är där vi kan göra en faktisk skillnad. Vilket med en matblogg absolut kräver sitt nytänk och engagemang!

Hur känns det att vara finalist i Folkets val?

Det känns oerhört hedrande. Jag är mållös. Är främst mycket glad över att svenska folket visar ett så stort intresse för mat som gör precis alla glada! Människan som djuren och naturen.

Vad tror du har bidragit till att just du fått så många nomineringar?fb_img_1475580218338

Först och främst den goda relationen jag har med mina läsare. Vid något tillfälle skrev jag om Matbloggspriset i bloggen. Kort därefter såg jag dels i olika facebookgrupper där jag är aktiv med min blogg hur de skrevs att man skulle nominera mig. Också såklart via stöttning av min underbara familj och alla fantastiska vänner!

Hur tycker du att en bra matblogg ska vara?

Förra årets vinnare Zeinas kitchen är ett praktexempel på hur en riktigt bra matblogg ska vara. En tydlig röd tråd och passion, som i hennes fall är att främst lyfta spännande maträtter från mellanöstern i lagom variation med annat. Det gör att bloggen blir genuin och känns äkta! Hon visar även ett stort intresse och engagemang för sina läsare samt att hon tillför något nytt, vilket gör att folk blir nyfikna och inspirerade.

Har du något favoritrecept just nu som du vill dela med dig av?

Vilket mitt absoluta favoritrecept är varierar nog från dag till dag, men måste jag välja så blir det nog dessa:
Veganska kroppkakor på farmors vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *