Tänker på mat under majoriteten av dygnets vakna timmar

10 October, 2016

Ytterligare en matbloggare Sandra Callermo blev glatt överraskad över att ha gått till final och som tycker att det känns helt fantastiskt roligt! Hedrande!

– Det är en bekräftelse på att det jag gör uppskattas och det är väldigt häftigt att vara en finalist bland alla dessa matbloggar jag läst och sett upp till länge. Bara lovord från Sandra Callermo som driver Sandras Matkrypin som fortsätter: Det ska bli spännande att se hur röstningen går men oavsett vem som vinner kommer det vara en väldigt duktig matbloggare.

Sandra Callermo började blogga när hon studerade i Uppsala. Utöver heltidsstudier, deltidsjobb och ideella engagemang ville hon göra något mer kreativt och fick idén att börja blogga. Eftersom Sandra hade ett matintresse (även om det inte alls var så stort som idag) så blev det på ämnet mat. Avsikten var att samla de egna recepten och lära sig att fotografera mat. Idag är mat hennes absolut största intresse och hon tänker på mat på ett eller annat sätt under majoriteten av dygnets vakna timmar.

Det roligaste med att blogga mat

Att matblogga är kreativt och Sandra älskar att skapa nya recept. Inspiration hämtar hon från matprogram, tidningar, andra matbloggar och sen bara kommer recepten. Att dessutom lägga upp snyggt och fotografera är en rolig utmaning! Övning ger färdighet och det är roligt att skillnaden märks tydligt under de här åren hon bloggat. Bloggens första matfoton är hon inte så stolt över men bläddrar man i arkivet syns det verkligen hur hon utvecklats under de här 4 åren. 

Den största utmaningen med bloggande är att välja ut de bästa bilderna och skriva själva inläggen. Att skapa recept, handla, laga och fotografera maten går av bara farten. Dessutom måste man ju äta varje dag så det ska ändå hinnas med oavsett.

Sen tycker hon det är svårt att nå ut till läsare och när de väl hittat till bloggen att få dem att stanna. Som bloggare måste man synas i många kanaler, hitta sin grej och lägga upp en strategi. Sedan ett år tillbaka arbetar Sandra mycket med detta och det ger resultat.

Viktigast med en bra matbloggp9250350

Själv gillar Sandra matbloggar där recepten inte känns för svåra så man faktisk vågar laga det som faller en i smaken. Sen uppskattar hon lite roliga inledande texter, en personlig stil och vackra bilder.

Så till sist vill vi veta om hon har något favoritrecept just nu

– Oj.. det var en svår fråga. Jag har sällan favoritrecept eftersom jag sällan lagar ett recept mer än en gång då jag hela tiden vill skapa nytt. Men eftersom jag har haft väldigt mycket äpplen hemma senaste veckorna får jag säga äppelrecept. Det är en tacksam frukt att arbeta med i både huvudrätter, desserter och sylt/marmelad. Jag gjorde till exempel den här äppelmarmeladen med sting av ingefära som passar utmärkt till ostbrickan och kan även funka fint till mat, t ex med fläskkött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *