Kokboksförfattaren Jessica Frej delar ut matbloggspriset

2 November, 2016

2011 deltog hon i TV4:s första säsong av Sveriges Mästerkock. TV-publiken gillade både hennes sprudlande personlighet och hennes matlagning. Därefter har hon ofta synts som gästkock i TV4 Nyhetsmorgon och har dessutom gett ut flera kokböcker på temat bakning. Nu är hon aktuell med boken ”Fest på 30 minuter”. Vi pratar såklart om Jessica Frej som vi har äran att få presentera som en av årets konferencierer vid prisutdelningen av Matbloggspriset.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Jessica Frej till Matbloggsprisetfamiljen som en en av konferenciererna vid prisutdelningen av Matbloggspriset på STHLM Food & wine i år.

Berätta lite om varför du ställer upp som konferencier för prisutdelningen.
Jag tycker att det är väldigt roligt att hylla alla bloggare som frikostigt delar med sig av sina recept, idéer och liv så vi kan få ta del av det. Sedan augusti i år är jag en av Amelias matbloggare och tycker det är så roligt att efter många år i branschen också vara med i bloggvärlden. Att bli tillfrågad om att vara konferencier och få dela ut dom här fina priserna tycker jag är jättekul. Sen när jag i morse vaknade av ett sms från Sebastien blev jag superglad, jättekul att göra det här ihop med honom.
Har du ngn relation till Matbloggspriset? 

Jag känner till priset sen många år och har varit och tittat på prisutdelningen tidigare då jag de senaste fem åren alltid varit engagerad i olika evenemang under sthlm food&wine tidigare ”mitt kök”. Det är alltid kul att se vilka som vinner, vilka trender som går och om ens egen favoritbloggare får något pris.

Du är ju aktuell med din senaste bok – kan du berätta lite om den?
Det är en kokbok som jag på ett sätt har jobbuffebord_jessicafrej1bat med i 20 år. Jag älskar att laga mat, bjuda på mat och ha vänner hemma hos mig i mitt kök. Så därför ville jag skriva en bok med mina allra godaste och enklaste recept för jag vill att fler ska få njuta av god mat ihop med sina vänner eller sin familj. Det är 12 stycken 3-rätters menyer som man lagar på 30 minuter, vilket bidrar till att man kan vara väldigt spontan samma dag och bjuda över sina vänner! Nu speciellt under de mörka månaderna behöver vi varandra. Att sitta uppe länge och äta gott, lite för mycket och lite för sent med sina vänner är verkligen meningen med livet. Man vaknar alltid dagen efter med ett leende på läpparna och skratta magen efter en sån kväll.

Kan man träffa dig på mässan för övrigt?
Javisst, jag kommer ha en monter där man kan träffa mig och köpa signerade böcker, vill man se mig laga mat på scen så gör jag det varje dag också. Här är mer info och länk till mässans program. 

Sociala kanaler:
Instagram @jessicafrej
Snapchat Jessica Frej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *