Nyheter på årets matmässa i Älvsjö

4 November, 2016

Sedan 2008 har Matbloggspriset delats ut i samband med matmässan i Älvsjö i november. I år byter Mitt Kök namn till STHLM Food & Wine. Vi bad vår viktigaste sponsor och mässans projektledare, Daniel Fritzdorf, berätta om namnbytet, vad man inte bör missa på årets mässa samt om samarbetet med Matbloggspriset.

Sedan Daniel Fritzdorf tackade ja till att dela ut Matbloggspriset på mässan har han varit en aktiv samarbetspartner och bollplank. Vi bad honom berätta vilka trender han sett under åren och om samarbetet mellan priset och mässan.

– Många bloggare har ju känselspröten ute och hittar intressanta fenomen i mat-Sverige och ju fler vi är som sprider detta med glädje, kritik o recept desto bättre tycker jag så samarbetet är naturligt för det vill vi lyfta fram.

Hur ser du på utvecklingen för Matbloggspriset?
Årets upplaga av Folkets Val blev något av en väckarklocka. Engagemanget och viljan att vinna var jättestort och därmed blev spridningen större än någonsin hittills. Engagemanget genererade en hel del synpunkter. Även om det var tufft att hantera många frågor och tankar från de som följer Matbloggspriset, så visar det just vinstens betydelse och att priset värderas högt. Helt klart kommer Matbloggspriset följa utvecklingen och kategorier, regler mm ses över till nästa år.

Hur utvecklas mässan?
Nu byter vi namn på Mitt kök mässan som innan dess hette Det Goda Köket. Anledningarna är flera, men att Mitt kök som programformat inte längre finns var det som föranledde namnbytet och sedan har vi passat på att modernisera formatet och även ha ett namn som verkligen beskriver vad mässan innehåller, vilket inte var helt tydligt innan. Genom detta vill vi även utöka målgruppen och få fler att komma och njuta av maten och drycken.

Vilka är dina bästa tips inför mässbesöket?
I år har vi även passat på att satsa på många nyheter såsom VM träningar live med Bocuse Team Sweden och Konditorlandslaget, ett bageri med Sebastien Boudet med vänner och en tidigare Matlboggsvinnare får ett eget Vegotorg med tidningen Vego ett antal utställare som relaterar till detta.

Välkomna säger jag och se till att även komma på en mycket innehållsrik Matbloggsträff på fredagen den 11 nov och prisutdelning på torsdagen den 10:e med efterföljande mingel på Nya Carnegiebryggeriet.

Hälsningar Daniel
Sthlm Food & Wine

LÄNK mässbilaga som distribueras med DN i helgen. 

2 Comments

 • Martin says:

  Hej,

  Tycker matutbudet var undermåligt inne på matmässan. Första gången jag var där men hoppas det blir bättre till nästa år så man slipper gå ut och äta.

  Hälsningar,
  Martin

  • Hej Martin!
   Tack för input. Tråkigt att du tyckte det. Vi på Matbloggspriset åt i ett par av restaurangerna i Hall C där matmässan höll till. Både på Kockarnas krog och i en av de snabbmatsrestaurangerna som fanns. Vad var det du saknade?
   hälsningar Kinna, Matbloggspriset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *