Spännande matinspiration i en box

8 November, 2016

Att låta både bloggare och matintresserade ta del av nyheter genom att regelbundet skicka boxar fyllda med inspirerande produkter är affärsidén bakom nystartade Smakbox. Smakbox jobbar tätt med bloggare som samtidigt som de får lådan också kan berätta vad de tycker om innehållet. Per Ingman, grundare av Smakbox och sponsor av Matbloggspriset, delar lite av sina tankar med oss om samarbeten med bloggar, sponsorskapet av Matbloggspriset, vad som aktuellt just nu hos Smakbox samt aktuella trender de ser i innehållet i boxarna.  

– För oss är bloggarna matinspiratörer, berättar Per Ingman.  Smakbox vill förse bloggarna med inspiration till sitt matbloggande och låta dem vara en del av ett kul sammanhang. Genom aktiva samarbeten med 50 st stora och små matle8-smakbox-dsc_5034verantörer förmedlar Smakbox nya smaker och recept till bloggare. Ambitionen  är att vara en länk mellan matinspiratörer och matleverantörerna och  hjälpa till att generera nya följare, få ut budskap om nya spännande idéer och smaker, m.m.

Varför sponsrar ni Matbloggspriset?
Smakbox tycker att det är viktigt att uppmärksamma matbloggandet och den fantastiska inspiration som sprids. Priset passar bra ihop med oss då idén hos Smakbox är att hjälpa matintresserade att mötas kring tips, idéer, recept och inspirerande bilder.

Vad ser ni för trender bland de produkter ni jobbar med? 
Det är ett väldigt stort intresse för alternativ såsom vegetariskt, glutenfritt och framför allt ekologiskt. Bland matintresserade bloggare och prenumeranter så gillar man enkla och färdiga alternativ utöver det mer avancerade. I vardagen uppskattar man exempelvis den färdiga asiatiska kryddmixen som gör att middagen står på bordet efter 15 minuter. Men till helgen så kanske man lägger en hel dag på ett långkok och en 5-rätters festmåltid.

Har ni något spännande på gång nu i november/december?
I december kommer nästa Smakbox med tema God helg, en fantastisk box med nästan 20 smaker och produkter.

Lagom till jul så gör vi också Smakbox mer flexibel som julklapp. Från mitten av november kan man ge bort valfritt antal Smakboxar och på så sätt anpassa efter mottagare och budget.

Vilken är den stora fördelen att samarbeta med bloggare?
Det vi ser från Smakbox perspektiv är att det är oerhört starkt att kombinera produkter och smaker med matbloggande och inspiration. Smakbox har vuxit med 60-70 % per box sen lanseringen i mars 2016. Där har vi våra matinspiratörer att tacka för de sprider ordet.

Vi ser fram emot 2017 och vill utveckla Smakbox tillsammans med våra samarbetspartners och matinspiratörer.

Är du intresserad av att prenumerera på Smakbox klickar du här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *