STHLM Food & Wine

Stort tack till Matbloggsprisets sponsorer 2016

1 December, 2016

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till årets sponsorer av Matbloggspriset; STHLM Food & Wine, Smakbox, Hötorgshallen, Carlsberg Sverige, Nya Carnegiebryggeriet, Notified, Gamlin-ZeipelFika med guldkant, Klefstad förlag samt Jessica Frej

Sveriges mesta matmässan och vår trogna vapendragare
För 9:e året i rad har STHLM Food & Wine (fd Mitt Kök-mässan) upplåtit sin stora scen, bjudit alla vinnare på bubbel, bidragit med mat & dryck till våra jurymöten, biljetter, ställt upp med lokal för matbloggsträffen och mycket, mycket mer. Vi är så tacksamma för detta långa och otroligt generösa samarbete. Utan er hade inte Matbloggspriset funnits på det sätt som det gör idag.

Hela världens smaker i en hall
Vilken värld av dofter och smaker som möter besökaren som kommer in på Hötorgshallen! Årets vinnare i matbloggspriset har fått varsitt generöst presentkort från denna anrika saluhall tillsammans med ett ex av hallens egen kundtidning, fylld av recept och inspiration. Så nu kan vinnarna flanera runt och inspireras inför helgen och köpa en turkisk hamburgare, skämma bort sin älskade med en Toast Skagen och ett glas vitt eller botanisera bland italienska och jämtländska delikatesser. Här hittar matälskaren svenska-tyska-engelska-polska-finska korvar, god glass, lyxig asiatisk mat, halalslaktat lamm, närfiskad fisk, närodlade grönsaker, skogsplockad svamp, hembakat bröd, nypressad juice och delikatesser hen inte ens visste fanns. Yummy!

Antagligen den bästa dryckessponsorn i världen…
Årets vinnare av kategorin Bästa dryckesblogg, Mad about Madeira, fick en magnumölflaska av Carlsberg Sverige. Trots bryggeriets danska ursprung är det idag Sveriges ledande bryggeri. Och vi snackar inte bara öl utan även mineralvatten och läsk samt ett brett vin- och spritsortiment.

Mingel på bryggeri
Carlsberg har ett nära samarbete med Nya Carnegiebryggeriet och det var på detta mysiga ställe vi samlades för mingel, kvällen efter prisutdelningen. Förutom skummande öl, bjöds det på massa gott kallskuret samt möjlighet att testa shuffelboard. Kul! Dessutom blev flera av oss intervjuade av Christian ”CC” Eikner & Ölpodden. Höll öronen öppna efter Matbloggsprisintervjuer. Det blev en riktigt härlig kväll!

Tänk innanför boxen
Priset har också presenterats i samarbete med Smakbox, ett företag som tänker innanför boxen. 😉 Alla vinnare fick var sin Smakbox vid prisutdelningen. Vad är då en smakbox? Jo, det är helt enkelt ett annorlunda sätt att upptäcka nya smaker och produkter via en box som man prenumererar på och får hemskickad. Varannan månad får prenumeranterna ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Allt från fin mörk choklad, dryck med ny smak, spännande kryddor, pasta eller exempelvis en ny olivolja. Recept och inspiration medföljer!

En sprudlande matinspiratör
Att jobba med mat har varit hennes dröm sen hon var 5-6 år. Idag syns Jessica Frej regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon söndag är tidningen Amelias matprofil där hon också bloggar. Nu är hon aktuell med sin nya kokbok Fest på 30 minuter med massor av inspiration kring olika festkoncept. Matbloggsprisets 6 vinnare fick varsin bok och vi hoppas att de hittar mycket inspiration i den. På Matbloggsträffen tävlades ytterligare 3 böcker ut till glada bloggare.

Stort tack även till att Jessica, tillsammans med Sebastien Boudet presenterade vinnarna vid prisutdelningen.

Sveriges meste surdegsbagare 
Den passionerade bagaren Sebastien Boudet, Brödpassion som utbildar i surdegens ädla konst, föreläser och syns på TV titt som tätt, lämnade sina doftande kanelbullar och brödmanifest på mässan för att med Jessica ställa sig på scen och presentera vinnarna i Matbloggspriset. Tillsammans fick de prisutdelningen att bli en glittrande, sprakande föreställning.  Stort tack till er båda för en grym insats!

Fika med guldkant
Till fikat under Matbloggsträffen bjöd Turistrådet Västsverige på 5 sorters läckra handgjorda praliner i olika smaker. Samtidigt som alla deltagare njöt de härliga pralinerna tävlades “ett besök på slottet, ett besök på Sveriges bästa konditori – Konditori Nordpolen samt chans att prova det svarta guldet hos Esti Bönor & Bröd ut. Helt enkelt en fika med guldkant!

Från blogg till bok
Att blogga blev ett sätt för Kinna Jonsson att dokumentera familjens gamla recept. Så småningom växte tanken om att ge ut en egen bok och familjen Jonsson, startade Klefstad förlag som är ett familjeförlag med bas i Östergötland och rötter på Österlen. Årets vinnare av Stora Matbloggspriset och Bästa bak- och dessertblogg fick varsina ex av böckerna I mormors berså, fem generationers bröd bakverk och tårtor samt I mormors skafferi, fem generationers konservering dryck och dessert.

Gamlin & Zeipel
Reklambyrån Gamlin & Zeipel har hjälpt till med att ta fram de fina diplom som alla vinnare fick, stöttat oss otröttligt och svarat supersnabbt på alla våra frågor kring webben samt upplåtit sin fina lokal för våra jurymöten. 1000 tack för allt ni gör. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *