Linnéa Seidel vinner pris som årets mest företagsamma kvinna på Silverglans

En företagsam kvinna med Silverglans

18 March, 2017

Linnéa Seidel med bloggen Linnéas Skafferi vann Stora Matbloggspriset i höstas och för en vecka sedan vann hon även pris som årets företagsamma kvinna på Silverglans i Sala. Nedan berättar hon om galan och priset samt vilken roll Matbloggspriset har spelat för Linnéa.

Salas mest företagsamma kvinna!
Silverglans är en företagsgala för näringslivet i Sala. En gala där man lyfter fram lokala företagare 6 olika kategorier. Motiveringen till att jag vann pris som årets företagsamma kvinna löd:
“Under 10 års tid har Linnéa Seidel underlättat, förgyllt och inspirerat läsarna på bloggen Linnéas Skafferi. Det som från början var en plats där hon själv sparade sina recept för sin egen skull, har idag växt till en av Sveriges största matbloggar. Dessutom vann hon 2016 “Det stora matbloggspriset”. Med vackra bilder och välartade recept, ger hon förslag på veckans mat, bästa småkakan eller festens goda mat.”

Det är otroligt kul att även bli uppmärksammad här på hemmaplan. Och dessutom att dom valt att nominera mig som har ett så pass annorlunda yrke. Och som i mångas ögon faktiskt inte ens är ett riktigt yrke.

Matbloggsprisets påverkan & tips för att lyckas som företagare
För att bli nominerad i kategorin årets företagsamma måste man uppfylla följande krav:
“Vara en företagsam kvinna som under året haft en personlig och/eller företagsmässig utveckling eller framgång. Vara engagerad och drivande. Gjort något till synes omöjligt möjligt. Vara en förebild.”
Så att vara nominerad och sedan vinna Det Stora Matbloggspriset har absolut haft påverkan till att jag även blev nominerad här.

För att lyckas som företagare idag tror jag det är otroligt viktigt att våga stå på sig. Att våga ta betalt för den tid man lägger ner i olika projekt. Kanske är det bättre att ha få samarbeten, men då istället se till att de projekten man arbetar med ger bra betalt och också är varumärkesbyggande. Men sedan måste man våga sticka ut på något vis. Man måste våga synas lite (utan för den sakens skull vara med i en säsong av Paradise Hotel!). Bygg och skapa ditt egna varumärke efter just dina förutsättningar och talanger. Efter att enbart ha arbetat hemifrån kände jag att det var dags att skapa en ordentlig arbetsplats. Så det blir lite skillnad på arbete och familjelivet. Även om man aldrig blir riktigt ledig som egen och många kvällar tillbringas framför datorn. Men nu sitter jag ett par dagar i veckan på mitt kontor, där jag har kollegor runt omkring mig och det är lättare att få till en bra struktur i arbetsdagen. Jag försöker se till så jag slipper arbeta på helger. Med förinställda inlägg på bloggen och minimalt med annat arbete under helgen.

Har ni några andra tips på hur man kan göra för att lyckas som företagare och bloggare? Kommentera gärna nedan och fortsätt att höra av er till oss när ni uppmärksammas på olika sätt! Det är så inspirerande att ta del av alla era framgångar. /Ylva.

Linnéas skafferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *