Bloggandet sätter fart på kreativiteten

18 October, 2017

De är tre kockar som tillsammans med sina familjer skapar bra, barnvänlig mat som går snabbt och enkelt att laga i den smått kaotiska vardagen som livet som småbarnsförälder ofta innebär. För andra året i rad är detta härliga gäng nominerade till Folkets val. Nedan berättar de om bloggen 3Kockar7Kids och delar med sig av sina favoritrecept.

– Vi är tre familjer som tillsammans rattar bloggen och har umgåtts till och från i många år. Vid en av våra bruncher, som vi brukar turas om att ha, kläckte Fredriks fru idén till en blogg riktad till familjer. Hon tyckte det saknades en blogg med inspirerande, bra och vällagad vardagsmat för just familjer. Med tre kockar som själva lagar mat till sina kids och fruar som vet precis hur stressigt det kan vara mitt i “hell hour” så fanns en hel del material.

 

– Responsen och uppskattningen från läsarna är det roligaste med att blogga om mat. När vi fått höra att recepten lagats och att även barnen älskat maten, det är bästa betyget. Bloggandet sätter även fart på vår egen kreativitet när det gäller den vardagliga matlagningen. Vi testar fler nya rätter än tidigare. Bloggen har även fört med sig att vi alla ses betydligt oftare nu, vilket både vi och barnen uppskattar! Dessutom är alla i våra familjer är involverade och det är väldigt trevligt att vi ses och umgås runt ”bloggen”. Den har knutit oss närmare varandra.

– Det är lite olika utmaningar med bloggandet, t.ex. att som professionell kock hitta en lagom och int

e för ava

ncerad nivå på matlagningen och rätterna som också ska vara inspirerande. Att få tiden att räcka till som
småbarnsföräldrar. Sen är fotograferingen alltid lite klurig, både som van fotograf och nybörjare.

Om att vara ha blivit nominerad och vara med i finalen i Folkets val i år igen svarar de:
– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att vara finalist i Folkets val, så klart! Det känns inspirerande att driva bloggen.

– Förhoppningsvis att folk uppskattat vår mix av professionalitet, familj- och vardagsliv och att våra recept är både användarvänliga och inspirerande.

På frågan om vad som karaktäriserar en bra matblogg samt vilka deras favoritrecept är just nu berättar de:
– En bra matblogg ska vara inspirerande med bra bilder, användarvänliga recept och att den ger en aha-upplevelse så att den väcker hungern och matlagningslusten.

– Finns många recept som vi vill dela med oss av som är återkommande i vardagsmaten och givna favoriter, tex Rikards “Falafel i bröd”, Fredriks “Kycklingspett med snabb jordnötssås” och Nicklas “Mamma Larssons penne”

Tack Rikard, Fredrik och Nicklas med familjer för era härliga svar och lycka till i finalen! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *