Började blogga när bakintresset gick överstyr

16 October, 2017

Emma Brink började blogga om mat för ungefär ett år sedan när hennes bakintresse höll på att gå över styr. Eftersom hon är webbkommunikatör till yrket och har haft flera andra bloggar tidigare med andra inriktningar så kändes det som en naturlig grej att göra en blogg av bakningen. Det är tacksamt innehåll. Ett år senare är hon finalist i Folkets val med bloggen Brinken Bakar. Nedan berättar hon om bloggandet och finalplatsen. 

– Kreativiteten i hela ledet från att fundera ut vad som ska produceras, att sedan baka, forma, styla, fotografera och skriva texterna, tycker Emma Brink mest om när det gäller att blogga om mat. Jag får utlopp för allt som jag tycker är kul. Men det allra bästa är nog responsen från de som gillar det jag gör, fortsätter hon.

– Det känns fantastiskt roligt och också väldigt otippat att vara finalist i Folkets val. Jag är så ny i bakbloggsvärlden och det finns otroligt många duktiga kollegor som fått stora följarskaror genom många års arbete. Men jag är så tacksam över nomineringen och ödmjuk inför de andra nominerade, berättar Emma.

– Jag är faktiskt helt förbluffad över till att just jag fått så många nomineringar. Men förhoppningsvis så är det för att de som läser min blogg och följer mig på sociala medier tycker att de inspireras av det jag gör och att jag är ganska aktiv och uppdaterar ofta, konstaterar hon.

Enligt Emma bör en bra matblogg innehålla mycket fina bilder som inspirerar och att den är lättförstådd och tydlig med recept och beskrivningar. Och på tal om recept, det favoritrecept som hon vill dela med sig av är denna glutenfria hasselnötsbrownie med saltkolapannacotta är något av det godaste hon har bakat på sistone. Mmm. Låter riktigt smaskigt! Tack Emma för dina svar och härliga recept och lycka till! 🙂 /Dejan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *