Kokerskan Ruts barnbarn - kollage

Det känns oförskämt bra att vara finalist i Folkets val!

20 October, 2017

Hon kan koka soppa på en spik och ger sina följare självförtroende i köket. När Ior började bloggen var det för att dela veckomatsedeln med syrran, sedan dess har den utvecklats till en plats där man vill hänga lite, umgås, skratta och så äta och dricka gott. Läs mer om denna tvåfaldiga finalist i Folkets val nedan.

Bloggen, som är döpt efter min farmor Rut, har funnits i ganska så många år nu. Det första inlägget kom någon gång hösten 2013 och var då egentligen bara en veckomatsedel för mig och min syster.
Veckomatsedlarna har under resans gång kompletterats med mer och längre texter, kåserier som på något sätt alltid lyckas landa tillbaka på tallriken (eller i glaset), fler läsare har hittat hit och de känns som nya kompisar allesammans.

– Vad finns att inte gilla med kombon – laga mat, äta och skriva, fantastiskt roliga sysselsättningar allesammans! En av fördelarna med att ha en blogg är att man har alla sina favoritrecept samlade, bara goa’ grejer, för även en matbloggare saknar ju inspiration ibland och undrar ”vad ska vi äta idag”…

– Och så läsarna såklart! Ett litet ”gilla” eller en kommentar från en läsare gör ju att man blir glad och stolt som en tupp, hela dagen får guldkant. Kan man dessutom få någon att våga lite mer i köket så är det riktig fest! En läsare uttryckte att bloggen gav nytt självförtroende i köket – kan det bli bättre?

– Det känns oförskämt bra att vara finalist i Folkets val! Lite som en matbloggens Rocky Balboa till soundtracket ”Eye of the Tiger”. Egentligen vill jag ju vara ödmjuk, men innerst inne tänker jag ”äntligen”.

– Bloggen är rolig, personlig och ärlig, fri från pekpinnar men med lite fiskpinnar, svarar Ior när vi frågar  om vad hon tror du har bidragit till att just du fått så många nomineringar.

-Mina läsare är både de som är matintresserade men också de som bara kokar ett ägg någon gång ibland men ändå vill få lite inspiration och fnissa lite.

– En bra matblogg ska kännas lite som att komma hem till någon som man gillar, man vill hänga lite, umgås, skratta och så äta och dricka gott.

– Min talang är att koka soppa på en spik. Med välfyllt kylskåp, grädde, trattisar, en filé och en skvätt vin, då kan alla få till något. Men att stå framför ett tomt skafferi och trolla med knäna och fixa fram något ätbart och gott, det är min superpower!

– Två grundrecept som är bra att ha i bakfickan när man vill laga ”något av inget” är Huevos Rancheros eller Bread and Butter pudding.

Vi tackar Ior för dessa underbara svar och mumsiga recept och önskar henne lycka till i Folkets val! /Ylva.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *