SmakBox

Matinspiration och smakglädje

25 October, 2017

Samarbetet med matbloggare har vuxit sig starkare sedan förra året då Smakbox sponsrade Matbloggspriset för första gången. För Smakbox är Matbloggare är en enorm källa till matinspiration och kreativitet. Själva jobbar de hårt med produktutveckling och har lanserat flera nya koncept bara nu under hösten. Nedan berättar de om samarbetet med Matbloggspriset och vad som händer på Smakbox.

– Matinspiration och smakglädje är A och O för Smakbox. Är det något som matbloggare och matinspiratörer sprider över hela Sverige varje dag är det just det. Det finns ett enormt engagemang hos så många och i hela landet och nivån på bilder, recept och inspiration är hög. Detta är något som Smakbox vill uppmuntra på alla sätt och vis och att sponsra Matbloggspriset är ett jättefint sätt för oss att visa vårt stöd.

– De trender vi ser jämfört med förra året är att än mer ekologiskt har kommit till butikerna och så även i Smakbox. Vi ser en stor trend i mer vegetariskt och att också många vegetariska recept efterfrågas. Vi ser också en trend i att produkter som förut sågs som mer alternativa nu blir allt vanligare, ex glutenfritt, laktosfritt och produkter med mindre socker.

– Under hösten har vi lanserat Smakbox Balans, en ny variant av Smakbox. Den liknar Smakbox men innehåller mer vegetariskt och färre sötsaker, mer laktosfritt och mindre gluten. Premiärboxen skickades nu i oktober och har tagits emot väl, det är vi fantastiskt glada över. Den kommer ni såklart se mer av under resten av året och självklart även nästa. Smakbox är den perfekta julklappen så såklart kommer vi att prata mycket julklapp!

– Matbloggare är en enorm källa till matinspiration och kreativitet och vi samarbetar än mer än vad vi gjort tidigare med många matinspiratörer i Sverige. Vad vi satsar mycket på under hösten och framåt är att ta fram unika boxar för ett specifikt varumärke. Under hösten har vi exempelvis skickat ut en must-skola med 4 olika sorters must från Kiviks Musteri och en box fylld med 8 téer från Lipton. Vi gör också kylda utskick som skickas med hemleverans direkt hem till bloggare. Härom veckan skickade vi ut en hel skaldjursfest där kalla såser från Erik Lallerstedt var grunden i måltiden. Detta kommer vi jobba ännu mer med framöver. Grunden är självklart att vi bara skickar till bloggare som aktivt säger att de vill ta emot en box och de in sin tur skapar härligt innehåll, spridning och recept.

Vi vill rikta ett stort tack till Smakbox för vårt goda samarbete och för att de tog sig tid att svara på våra frågor. 🙂 /ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *