Rikard Wicklund, Nicklas Larsson och Fredrik Strandberg som driver 3 kockar 7 kids

Bloggen är en familjeanlägenhet

6 October, 2018

Bloggen föddes för att fylla ett tomrum i matbloggosfären. Då saknades en blogg om vardagsmat för småbarnsföräldrar som skulle vara enkel, snabb och god. Därför bestämde sig 3 kockar för att tillsammans med sina 7 kids att fylla det tomrummet. För tredje året i rad är de finalister i Folkets val, som pågår just nu. Läs nedan varför Rikard WicklundNicklas Larsson och Fredrik Strandberg,  driver bloggen 7 kockar 3 kids  tillsammans. 

Vår blogg syftar till att inspirera främst barnfamiljer under de år som är kanske som mest kämpiga. Energin går åt till annat, barnen vill inte äta annat än färdigköpta köttbullar och idéerna sinar. På bloggen delar vi med oss av den mat som vi lagar till vardags och till fest, lite tips och trix, bak, desserter och annat som har med mat att göra. Vi reser till exempel en del och då kan det bli matrelaterade restips. Våra ledord är enkelt, snabbt och gott.

Idén till bloggen föddes under en av kockarnas frus föräldraledighet. Hon tyckte nämligen att det saknades en blogg som inspirerade familjer med maten i vardagen och tyckte att kockarna borde ha en del mattips att dela med sig av. Precis som vilken familj som helst tryter även en kock(fru)s inspiration emellanåt. Och precis som i vilken annan familj som helst serveras det just färdigköpta köttbullar och falukorv lite för ofta för att samvetet ska vara rent. Framförallt när barnen matvägrar allt annat, och en på allvar tror att skörbjuggen kommer när som.

Vår förhoppning är att bloggen har en lite annan vinkling än andra matbloggar då den drivs av professionella kockar. Det bästa med att blogga är – förutom att kommunicera med våra härliga följare – att vi ses mycket oftare än tidigare. Vi kör middagar eller bruncher hyfsat ofta och ses även utan barnen.

Utmaningen med att blogga är att vi alla har heltidsjobb och att det kan bli stressigt att få ihop det. Vi hade en lite paus i somras men är nu på gång igen. Framtidens bloggande kommer nog dels att bli mer professionellt och ännu mer digitalt med rörligt material.

//Ett stort tack till Rikard WicklundNicklas Larsson och Fredrik Strandberg, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen! /ylva.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *