En blogg med allt. Allt från donuts till lapskojs!

18 October, 2018

Möt Lisa och Monica Eisenman två systrar med en genuin passion för att äta, laga, prata och bjuda på mat. På deras blogg, Systrarna Eisenman, bjuder de in läsarna i köket för att ta del av favoritrecepten. Det blir en hel del läckra, annorlunda, vanliga, nyttiga, onyttiga, festliga, enkla, superavancerade och inspirerande recept. Lisa och Monica är med i final i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer nedan om vad systrarna tycker är det bästa med att blogga och vilka är utmaningarna kring bloggandet.

Man kan förvänta sig allt från donuts och lapskojs till brysselkålchips och hemgjord pasta. Och allt däremellan. Samt lite tips och en inblick i vår vardag där vi jonglerar rollen som föräldrar och frilansande kokboksförfattare, matkreatörer och matsylister.

Det bästa med att blogga är att det ger oss möjlighet att ha mer kontakt med våra läsare och få dela med oss av vårt stora intresse och passion, mat.

(Fotograf från vänster Ulrika Ekblom och Roland Persson )

Den stora utmaningen med bloggandet är att våra familjer tycker det är lite jobbigt att vi ska hela tiden ta foton på våra maträtter och bakverk innan de får äta, speciellt när de håller på och ”dör av hunger”!

Vi tror att framtida bloggandet inom mat och matlagning kommer handla mer om en ökad medvetenhet kring mat och miljön, att minska matsvin, att minska matproduktionens negativa miljöpåverkan och att människor blir mer medvetna om vart ifrån deras mat kommer ifrån. Men lika viktigt, vi hoppas att framtida matbloggar fortsätter handla om det som står oss närmast hjärtat, glädjen och gemenskapen kring mat och måltiden.

//Ett stort tack till Lisa och Monica Eisenman, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *