En tolerant matblogg för de intoleranta

16 October, 2018

På bloggen Matro blandar Sara Edman matrecept med bakrecept och däremellan inlägg om henne och hennes ibland rätt stressiga liv i Luleå tillsammans med man och tre barn. Men trots att skola, jobb och kvällsaktiviteter upptar stor del av tiden så vill familjen äta gott. Sara vill visa att med lite planering kan man äta bra och gott trots tidsbrist och utmaningen som olika matallergier innebär. Sara är med i finalen i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer nedan om vad syftet med bloggen var från början och vad Sara fortfarande brinner för.

Det bästa jag vet är att laga mat tillsammans och sedan sitta ner och äta länge, vare sig det är med familjen eller kompisar. De som följer mig vet att jag dessutom älskar te, choklad och bubbel.

Jag startade bloggen för över 10 år sedan när jag hade rätt små barn och då smakade det mesta gott bara man fick lite matro, därav namnet på bloggen. Alla mina barn är eller har varit födoämnesallergiker så syftet från början med bloggen var att visa att det finns mycket gott och enkelt man kan bjuda allergiker på. Föräldrar till barnens kompisar behövde tips på vad de kunde bjuda mina barn på och då var det enkelt att hänvisa till bloggen och alla recept där. Nu har de flesta allergier växt bort och då lagar vi inte allergianpassat lika ofta, därför innehåller bloggen färre och färre allergianpassade recept. Eftersom mitt hjärta fortfarande brinner lite extra för allergiska barn och att de ska få äta och fika lika gott som andra barn, så ger jag fortfarande tips på hur man kan allergianpassa recepten. Dessutom har jag fortfarande ett stort receptarkiv med en massa mjölk- och äggfria recept.

Jag älskar att inspirera folk att laga mat och baka och det bästa jag vet är att höra från människor att de har provat ett recept, att de har hittat nya favoritrecept eller att de har börjat planera och göra veckomatsedlar tack vare mig och att de överhuvudtaget gillar det jag gör och kommer tillbaka till bloggen.

En annan sak jag tycker om med bloggen är att jag har en ursäkt till varför jag köper alldeles för många köksgrejer. Jag älskar glas, tallrikar, skålar, uppläggningsfat och allt annat som man kan behöva, eller inte behöva, i ett kök.

Största utmaningen med bloggen är att hitta tid. Tid till att utforma och prova recept, fotografera och skriva. Det tar tid att blogga och det är, tyvärr, inte alltid jag har den tiden.

Jag tror läsarna vill ha fler och bättre bilder i framtiden, det är så de inspireras. Det går fortare att titta på en bild istället för att läsa ett recept. Så mina planer för den närmaste framtiden är att gå en foto-kurs, för bilderna är min svaga punkt och inget jag har valt att satsa på när tiden har varit knapp. När jag väl har blivit bättre på att ta kort ska jag även satsa mer på mitt Instagram-konto där jag inte är speciellt aktiv just nu.

//Ett stort tack till Sara Edman, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *