Hon utmanar hemmabagarna att baka som proffsen!

9 October, 2018

Det handlar om en bakblogg med recept och bilder som ska inspirera till att vilja göra det lilla extra. En blogg som, trots olika svårighetsgrad på recepten, har den gemensamma nämnaren att allt går att baka med finess samt att det går att skapa mästerverk av de enklaste bakverken. Så beskriver Emma Brink Rask sin blogg. Emma är för andra året i rad med i final i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer om Emma och om vad som driver henne.

Jag är självlärd hemmabagare men är verkligen intresserad av de metoder som proffsen använder, och jag vill utmana andra hemmabagare att våga sig på dem. I min blogg är bilderna också väldigt viktiga, de ska vara så fina att man bara måste läsa mer.

Jag valde att blogga om bakning för att det är något som verkligen inspirerar mig, som jag själv söker och som jag kanske inte hittat innan. Det går att hitta många inspirerande bilder på magiska bakverk från konditorproffs på Instagram, men det finns sällan recept eller instruktioner. Jag vill erbjuda de recept som du inte hittar någon annanstans.

 

Det bästa med att blogga är utan tvekan all respons från läsarna.  Efter det kommer den kreativa processen att helt utifrån eget huvud få skapa innehåll till sin egen kanal. Sen är det en bonus att det öppnar dörrar till roliga projekt, event och nya kollegor. 

Att hela tiden hålla sig relevant och förnya sig för att läsarna ska stanna och komma tillbaka och att man måste vara aktiv på så många olika plattformar för att bloggen ska rulla är endast en av utmaningarna. Jag tycker också att det är en utmaning att inte jämföra mig själv med andra, att inte bli stressad av att det ibland känns som att andra lyckas bättre, växer fortare eller får mer synlighet exempelvis.

Redan nu, för mig, är bloggen inte längre en ensam kanal som står av sig själv. Utan andra kompletterande sociala kanaler för att driva trafik och skapa engagemang skulle den knappt gå runt. Det är också i de sociala kanalerna som dialogen med läsarna sker. Att vara bloggare och att vara influencer är ju nödvändigtvis inte samma sak, men även för bloggare blir det arbetet med sociala kanaler en viktig del och det kommer nog bara att öka.

//Ett stort tack till Emma Brink Rask för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *