Inspiration & baklust i fokus

11 October, 2018

En bakblogg som innehåller recept på allt från klassiska bakverk till det senaste inom bakvärlden. Maria Culha som driver bloggen CakeByMary tycker att det är roligt att lyfta de där bakverken som man minns från barndomen, men samtidigt prova sånt som är trendigt just nu. Maria delar med sig av sina favoritrecept, både egna recept med lekfulla twister men också andras om hon har hittat något som verkar spännande. Maria är med i final i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer nedan om varför Maria började blogga och hur hon ser på framtidens bloggande.

Syftet med bloggen är att inspirera och väcka baklusten hos mina besökare. Jag försöker posta på bloggen sånt som jag tror att de skulle gilla och uppskatta, men samtidigt sådant som jag själv tycker är roligt att baka. Jag vill att man ska kunna hitta allt man behöver oavsett om man ska ha barnkalas, bjuda på afternoon tea, ha en halloweenfest eller bara vill ha en enkel och god kaka till kaffet. Det ska finnas något där för alla!
Jag är väldigt nyfiken av mig, så jag bakar sällan samma bakverk flera gånger utan provar hela tiden nya saker och gärna nya smaker. Dessutom vill jag emellanåt dela med mig av tips och trix när det gäller bakning, eller allmänt om sånt som händer inom bakvärlden.

Jag har alltid haft ett stort intresse av bakning, redan som liten så gillade jag att hjälpa till att baka i köket och samlade också på recept väldigt tidigt! Jag har fortfarande kvar mina små häften där jag har skrivit ner recepten för hand blandat med tidningsurklipp som jag klistrat in. Men det är först de senaste åren som det har blivit en hobby och det är tack vare mina syskonbarn. Jag började baka figurtårtor till deras kalas, och det blev ett stort och kreativt projekt där man sökte mycket inspiration och tips på nätet som gjorde att mitt intresse för bakningen blev större. För varje år så blev figurtårtorna mer och mer avancerade och jag gick all-in på tårttillverkningen! Jag insåg efter ett tag att en elektronisk receptbank underlättar så att man alltid har med sig favoritrecepten oavsett vart man är, så det var den första anledningen till att jag startade bloggen. Med tiden har det förändrats till att glädjen att få inspirera andra har blivit större.

 

Det bästa med att blogga är att jag får vara kreativ! Jag älskar att skapa och nu kan jag göra det dels vid själva bakandet, men också via styling och fotografering! Fotografering är nämligen min andra hobby, och även om jag inte gått några kurser än så är det kul att se att bilderna börjar bli lite bättre. Jag tycker det är viktigt att ha bra bilder på bloggen, så jag försöker ha fokus på det. Det är tufft och tar tid, men samtidigt är det väldigt roligt!

Något annat som jag tycker är väldigt roligt är kontakten med mina följare, och jag tycker att det är så kul att se deras bilder när de bakat något från bloggen, och att svara på deras frågor som de kan ha över bakning eller ge dem tips när de vill ha det. Jag älskar att få hjälpa till, så det är bara roligt när de hör av sig och vill ha hjälp med något! Via bloggandet har jag även kommit i kontakt med andra bloggare och andra baktokiga personer, vilket också är jätteskoj!

Den största utmaningen är nog tiden. Jag jobbar heltid och bloggar vid sidan av min anställning. I stort sett all ledig tid som jag har går till bloggandet, och jag önskar verkligen att jag hade kunnat ha mer tid till det då jag har många idéer på vad jag vill baka och posta.

Jag tror att det i framtiden kommer att bli mycket mer fokus på video och rörligt material även på bloggar.

//Ett stort tack till Maria Culha, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *