På bloggen får jag utlopp för min kreativitet

13 October, 2018

 Malin Sahlberg driver bloggen Fredagskakan och med den vill hon kunna bjuda på recept och inspiration till alla, oavsett bakvana. På bloggen finns allt från recept på enkla småkakor, bruncher och frukostar till bröllopstårtor, desserter och efterrätter. För Malin är bilderna väldigt viktiga i möjligheten till att kunna inspirera och locka läsarna till att testa recepten. Hon försöker hela tiden utveckla sitt fotograferande och kunskaper i bildredigering för att få bloggen att se så inbjudande ut som möjligt. Malin är med i final i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer nedan om varför Malin började blogga och vilka utmaningar hon brottas med angående bloggandet.

Det enkla svaret på varför jag började blogga är att jag föll för grupptrycket 😉 . Jag började baka ordentligt under mina år på högskolan, det blev en avkoppling i tentastressen. Sen fortsatte det och jag tar rätt ofta med mig det jag bakar till jobbet och frågor efter recept dyker ju upp titt som tätt och då var de flera som var på om att samla dem på en blogg och ja så blev det.

Det bästa med att blogga är egentligen en kombination av saker. Den kreativa delen är helt klart en stor del, med receptskapande, styling, foto och textskrivande. Sen är även kontakten med läsarna väldigt roligt och att få feedback på de jag gör är otroligt kul och utvecklande.

 

Det finns ju lite olika utmaningar med bloggandet, främst att det tar mycket mer tid än man kan tro och att kombinera det med ett annat heltidsjobb är en utmaning tidvis. Sen är det lätt att börja snegla på andra, att de lyckas göra mer, bättre och når ut bättre. Men jag försöker alltid ha med mig att bloggandet ska vara kul och lustfyllt och främst är ett roligt sätt för mig att få utlopp för min kreativitet och allt fint kommer med bloggandet är en riktigt bra bonus.

Jag tror att framtidens bloggande nog går än mer åt magasinkänslan, läsare vill ha snygga bilder och bra texter och jag tycker det redan har den riktningen, bloggandet blir mer och mer professionellt.

//Ett stort tack till Malin Sahlberg , för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *