Steg-för-steg-videos är mest populära

16 October, 2018

På bloggen My Kitchen Stories delar Camila Hamid med sig av recept på alla möjliga typer av fika. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest på bloggen men hon har inga hämningar när det kommer till bakning och bloggen så länge hon kan leverera en bra beskrivning och bilder som gör att vemsomhelst kan baka samma sak. Camilla är med i final i Folkets Val som pågår just nu. Läs mer nedan om varför Camilla började blogga och hur hon ser på framtidens bloggande.

Bloggandet började som en rolig grej efter att mina vänner peppat mig till att börja men idag är det mitt jobb! Målet har alltid varit att inspirera och motivera människor att våga baka hemma från grunden mer. Jag har bakat så länge jag kan minnas så jag skulle nog aldrig kunna tänka mig att blogga om något annat. Många bloggar om sitt liv och bakningen är en stor del av mitt liv.

Det absolut bästa med att blogga är när jag får respons av läsarna i form av en bild på att de bakat något av mina recept och att de berättar att både de själva och deras fikagäster älskade kakan. Det blir mitt hjärta varmt av!

Största utmaningen är att inspiration och kreativitet inte är något man kan tvinga fram samtidigt som man behöver vara relevant och aktiv nästintill hela tiden för att fortsätta utvecklas och inte ”glömmas bort” i den stora massan.

Just nu går det mer och mer åt att kommunicera genom rörligt material och jag tror att det kommer att fortsätta åt det hållet i framtiden. Mina mest uppskattade recept är de där jag lagt ner tid på att skapa en steg-för-steg-video. Läsarna uppskattar även mina steg för steg-bilder till varje recept. De vill ha mer än bara en snygg bild på den färdiga produkten. Den kan vara svår att relatera till om man inte bakar lika ofta som jag. Så helt klart mer åt det rörliga och transparenta hållet.

//Ett stort tack till Camilla Hamid, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här! /Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *