Systrarna som hjälper dig hitta ditt bästa jag

11 October, 2018

Två systrar från Helsingborg vid namn Evelina och Emmy vill göra det möjligt för alla att hitta sitt sätt att laga mat utan pekpinnar. Deras fokus ligger på enkla, hälsosamma recept som bidrar till en energirik vardag för att vara “sitt bästa jag” i arbete, skola, träning och i sina relationer. Matlagningen de står för sker med rena råvaror som är bra för kropp och knopp. Evelina och Emmy driver tillsammans bloggen Foodgeekz Sisters och är i final i Folkets val som pågår just nu.  Läs nedan om hur systrarna startade arbetet kring bloggen och vilka deras framtidsplaner är.

Evelina, den äldsta av oss systrar är utbildad kostrådgivare. Hon gick en utbildning i Exercise Nutrition där man lär sig mer kring vad maten faktiskt gör mot våra kroppar och hur stor påverkan den har. Vi båda har gjort en form av livsstilsförändring mot att äta bättre och sett många positiva förändringar med vårt inre som vi vill inspirera andra till att känna. Emmy har ett öga för färg och form och har en kreativitet utan dess like. Kombinationen av våra kunskaper har en gemensam nämnare: att vi kan laga mat. Så föddes FOODGEEKZ. Vi började anordna lokala events där vi körde catering med vår mat. Vi hade ett event i Stockholm med några stora Influencers där vi stod för hälsosam “finger-food”. Det var startskottet för oss då vi knöt relevanta kontakter i branschen. Vi fortsatte på det spåret ett tag men idag arbetar vi mer kring att skapa våra kreativa recept, tipsa om food-spots runt om i världen och bjuder på våra bästa tips och råd för ett mer välbefinnande.

 

Det bästa med att blogga är absolut den fina respons vi dagligen får från alla följare och läsare, speciellt när de återskapar våra rätter med sin egen prägel. Det ger oss en boost och vi blir bara mer inspirerande av att publicera fler recept & spännande innehåll.

Utmaningarna med att blogga är att det puttas in många av dygnets timmar på att skapa innehåll och redigering, kreativiteten måste ofta hållas på topp och vi söker oss ständigt efter ny inspiration till att skapa. Det är en fördelaktig utmaning som påminner oss om hur kul det är att jobba på vägen, inte bara resultatet.

I framtiden vill vi utveckla varumärket Foodgeekz och anknyta oss till rätt människor som vill följa med på vår resa. Vi vill gärna arbeta mer inriktat på företagsamheten kring våra kanaler, hur vi kan bygga våra sociala kanaler starkare genom vårt bloggande och dagliga uppdateringar på Instagram. Kanske till och med blogga på vår egna e-handel där man kan handla produkter kopplade till vårt innehåll eller där man till och med kan handla vår framtida kokbok och våra egen designade köksredskap.

//Ett stort tack till Evelina och Emmy Hammelfelt, för dessa ord och ett stort lycka till i finalen!
Har du inte röstat än? Gör det här!/ Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *