Alla vinnarna av Matbloggspriset 2018

Årets vinnare Matbloggspriset 2018

9 November, 2018

Vinnarna i årets Matbloggspris är nu utsedda och prisade. Vinnare av Det Stora Matbloggspriset är bloggen Kitchen of Anna som drivs av Anna Demirian. Den blogg som fått flest röster och har vunnit Folkets val är MyKitchenStories som drivs av Camilla Hamid. Matbloggsprisets Hedersutmärkelse delades ut till Linda Lomelino.

Priserna delades ut idag den 9 nov, kl 16.30 från STHLM Food & Wine-scenen på Stockholmsmässan. Nedan presenteras samtliga vinnare i alla 7 kategorier samt motiveringar.

Kategori Samtliga vinnare Matbloggspriset
Det Stora Matbloggspriset Anna Demirian, Kitchen of Anna, Uppsala, Bålsta
Folkets Val Camilla Hamid, MyKitchenStories, Sthlm, Huddinge
Matbloggpsrisets Hedersutmärkelse Linda Lomelino, Call me cupcake, Halmstad
Bästa Dryckesblogg Michel Jamais, Café Rotsunda, Sthlm, Sollentuna
Bästa Bak & Dessertblogg Amélie Almén, AmelieAlmen.com, Ljungby, Småland
Bästa Foto Linn Grubbström, Frk Kräsen, Köpenhamn / Höör
Bästa Rörliga Gustav Johansson, Jävligt gott, Stockholm

Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005. Priset grundades av Christopher Anderton, Deluxive State och sedan 2008 delas det ut på Sthlm Food and Wine fd Mitt kökmässan, så i år firar samarbetet 10-årsjubileum!

Huvudsponsor: Sthlm Food and Wine

Stolta sponsorer: Smakbox, Din Vinguide, Klefstad förlag, Viva Communication

Samarbetspartner: Gamlin & Zeipel Kommunikation

Foto: Gustav Kaiser

MOTIVERINGAR

Stora Matbloggspriset

Vinnare: Anna Demirian, Kitchen of Anna

Kategoriansvarig: Monika Ahlberg, Monikas Ahlbergs mat, Ylva Vitorovic, Viva Communication

”Med trädgården och skogen som inspirationskälla skapas läckra recept, omsorgsfullt komponerade och vackert fotograferade. I hennes kök möts svenska och armeniska smaker och genom hennes genuina passion för mat och råvaror har hon öppenhjärtat tagit till sig av våra svenska mattraditioner, gift dem med sitt armeniska ursprung och skapat något unikt och eget. Stort grattis!”
Folkets val

Vinnare: Camilla Hamid, My Kitchen Stories

Kategoriansvarig: Ylva Vitorovic, VIVA Communication

Som priset heter, Folkets val. Folket har nominerat över 100 bloggar med närmre 1500 nomineringar och av de 10 med flest nomineringar vann; Camilla Hamid med bloggen My Kitchen Stories med drygt 2000 röster.

Omröstningen har i år varit helt öppen och skett med hjälp av ett album i Facebook och gillamarkeringar. Totalt har Folkets val fått ca 3200 röster.

 

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse

Vinnare: Linda Lomelino, Call me cupcake

Kategoriansvarig: Maria Strömberg Bååth, All things green

”Årets pristagare har legat i framkant vad gäller att driva bakbloggsbranschen framåt, men även bloggbranschen i stortpå ett sätt som få andra har gjort. Förutom att hon bloggat länge och upp daterat frekvent över tid är hennes arbete något av det bästa vi sett i branschen. Hon har gjort matbloggandet inte bara till ettyrke utan till vad som nästan måste anses som en konstform. Hon håller workshops och inspirerar oss andra att se utanför de vanliga ramarna för vad som är matfotografering. Det innebär att hon också lyfter branschen och påverkar perspektivet vad man kan se som möjliga karriärvägar och uttryckssätt kring matfotografi. Stort grattis!”

 

Bästa Dryckesblogg

Vinnare: Michel Jamais, Café Rotsunda

Kategoriansvariga: Fredrik Schelin, Din Vinguide, Magnus Reuterdahl, Aqua Vitae

”Årets vinnare är en av Sveriges mest kända vinpersonligheter. Han har skrivit flera böcker om vin och mat, han skriver för några av Sveriges mest lästa tidningar samt utbildar och inspirerar på restaurangakademin. Vid sidan av detta driver han bloggen sedan 2008.
I tidningar och genom andra plattformar har han delat med sig av sina professionella kunskaper, på bloggen får vi istället följa hans egna preferenser samt mat- och vineskapader. Här ges en inblick i smak,
förlustelser och smaklig dekadens på ett sätt som är mer ögonblicksfokuserat. Årets vinnarblogg – Café Rotsunda – är en hedonismens högborg där det goda ställs i centrum och där caféägaren såväl entusiasmerar som inspirerar sina läsare.”

 

Bästa Bak- och dessertblogg

Vinnare: Amélie Almén, ameliealmen.com

Kategoriansvarig: Sebastien Boudet, Brödpassion, Ylva Vitorovic, Viva Communication

”Det är så enkelt att följa vår vinnares recept, allt är väldigt tydligt presenterat, utförligt och hjälpsamt.
Ett plus är även att det inte är så jätteavancerade bakverk – vilket innebär att alla kan ta del av hennes värld. Här bjuds vi på fina, inspirerade och stilrena bilder – alltid med fokus på själva bakverket. Ofta får vi känslan att nästan kunna ta på bakelserna. Bloggen bullar upp med varierande typer av bakverk, är lättnavigerad med bra översikt och inspirerar oss att vilja börja baka på direkten. Stort Grattis Amélie Almén.”

 Bästa Foto

Vinnare: Linn Grubbström, Frk Kräsen

Kategoriansvarig: Ilva Beretta, Ilva Beretta Photografy

”Det är alltid svårt att välja vinnare för denna kategori – det finns så många duktiga fotograferande
mat bloggare men vi är glada att kunna utnämna denna fröken till 2018 – års vinnare av Matbloggsprisets Bästa Foto. Hon har en helt egen stil som står ut från mängden och hennes visuella språk är generöst och inbjudande med en trevlig blandning av receptbilder och bilder från hennes liv som matkreatör. Grattis Linn eller ska vi säga Frk. Kräsen.”

Bästa Rörliga

Vinnare: Gustav Johansson, Jävligt gott

Kategoriansvarig: Georg Herlitz, United Screens

”Vår rörliga segrare har under många år varit en ständig källa till inspiration för Sveriges veganer. När man lagar mat med begränsat utbud av råvaror så kräver det extra mycket kreativitet, något som denne person, utom rimligt tvivel besitter. Den här kanalen förtjänar en eloge för sitt kvalitativt pedagogiska och personliga matlagande. Hans korta och koncisa leveranser med vegancontent bygger närmast mallen på hur en mat kanal kan vara din bästa vän i köket. Inget bull, inget kött, bara Jävligt Gott.”

Hashtags i sociala medier:
#matbloggspriset
#matblogg2018

På webben:

http://www.matbloggspriset

Följ matbloggspriset på:

Facebook.com/matbloggspriset
twitter.com/matbloggspriset

Instagram.com/matbloggspriset

 

Kontaktuppgifter:

Marknads- och PR-ansvarig:

Ylva Vitorovic, VIVA Communication, mailto:ylva.vitorovic@vivacommunication.se

mobil: 070-111 69 21

Pressmaterial:

http://www.matbloggspriset/press/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *