Passa på att träffa alla härliga bloggkollegor!

8 November, 2018

Imorgon är det äntligen dags för prisutdelning, träff och mingel! Nedan berättar Simona Muntean med bloggen Cookies and Sweets och vinnare av Matbloggspriset  Bästa Bak- och Dessertblogg 2017 om hur vinsten påverkat henne samt varför hon tycker att matbloggare bör komma till träffen. Trevlig läsning!

Jag vill ständigt utvecklas!

Att vara bloggare och framför allt bakbloggare är otroligt krävande. Att göra det på fritiden är ännu mer krävande och tar mycket fritid i anspråk men så länge man älskar det man gör så känns det inte som en uppoffring. Att vinna Matbloggspriset Bästa Bak- & Desertblogg förra året var en otrolig ära, att höra sitt namn och gå upp på scen och ta emot det. För mig blev det ett kvitto på att jag gör något rätt och är på rätt väg, att det finns folk där ute som läser faktiskt bloggen, följer och uppskattar det jag gör. Vinsten gör att många dörrar öppnas på glänt så det gäller att göra något bra av  det, företag och nya samarbetspartner får upp ögonen för ens arbete, hör av sig, man blir helt enkelt uppmärksammad i sociala medier, får “gratis” reklam för det egna varumärket. Efter vinsten förra året satte jag ännu mer press på mig själv att ta bättre bilder, få ut flera recept och blogginlägg. Eftersom jag alltid vill utvecklas, bli bättre och bättre. Idag ska jag vara bättre än igår.

Bakningen, styling och fotograferingen är min passion, inget arbete mellan 8-17 som jag tar ledigt ifrån sen och eftersom jag är en perfektionist kräver det mycket fritid, kvällar och helger.  När andra tar helg och myser på fredagskväll sätter jag igång med planering och bakning. Det blir noggrann planering, ett ständigt jagande efter bästa ljuset på dygnet, provbakning, styling, fotografering och skriva recept och blogginlägg.

Det bästa är att träffa alla härliga bloggkollegor

Att träffa alla härliga bloggkollegor där ute, både gamla och nya, att få umgås, skratta och ha roligt tillsammans är det bästa med Matbloggsprisets träffar. Det är mycket värdefullt att kunna utbyta erfarenheter, delta i olika diskussionsämne som är så relevanta för oss i branschen. De olika föreläsningarna som anordnas av Matbloggspriset är alltid så givande och jag vet att de uppskattas, så har du inte anmält det än, gör det nu!
Träffen äger rum i konferensdelen (samma ställe som vinprovningarna) i konferensrum T3.

Jag älskar utmaningar

Jag tror att bilder och videos för den delen kommer bli mycket viktigare, bättre och bättre kvalité. Vi nöjer oss inte med bara ett skrivet recept idag även om vi gjorde det för kanske 10 år sen. Det krävs mer för att vi ska lockas gå in på en blogg eller vilja testa ett recept.  Vi förväntar oss redan idag proffsiga bilder.
För egen del blir utmaningarna att fortsätta utvecklas, bli bättre och bättre. Att vara fokuserat och fortsätta följa min väg oavsett, att fortsätta  tävla bara mot mig själv. Tiden, att få tiden att räcka till när bloggen drivs på sidan om mitt heltidsarbete. Men jag älskar utmaningar…

//Ett stort tack till Simona för dessa ord och ett stort lycka till i framtiden! /Ylva

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *