Amélie Almén

Det började hemma köket med mamma, mormor & farmor

17 December, 2018

Hennes passion för bakning började redan som fyraåring. Så småningom ledde detta fram till bloggen Ameliealmen. Möt Amelie Almén, vinnare i kategorin Bästa Bak- och Dessertblogg i år. Nedan berättar berättar hon om hur bloggen kom till och om framtidsdrömmen.

Allt började när jag fick slicka smeten från slickepotten
Den började redan runt fyraårsåldern när jag fick baka med mamma, mormor & farmor. Eller jag var väl mer den som fick slicka smeten från slickepotten. Det var då bakintresset började, men har nu under de senaste två åren utvecklats och blivit en stor hobby i mitt liv.

Amélie kavlar

Amélie kavlar

Amélie "hjälper till" att baka

Amélie “hjälper till” att baka

 

Ville skapa en “blogg-kokbok”
Jag började blogga om bakning för ca ett och ett halvt år sedan. Jag la främst upp recepten för att skapa mig en egen liten ”blogg-kokbok” att kunna titta tillbaka i när jag kände för att baka recepten igen. I samband med att jag publicerade fler recept fick jag fler läsare och det var mer trafik på bloggen. Jag startade även upp min Instagram @ameliesrecept våren 2017 där jag sedan dess frekvent har delat bilder på mina bakverk, även några maträtter, där jag hänvisar till min blogg för recept.

Satsar allt på bakningen
Tanken och drömmen är att kunna satsa allt på bakningen och mina sociala kanaler för att förhoppningsvis få möjlighet att kunna arbeta med det på heltid, typ som att blogga för en mattidning eller liknande. Fokus ligger främst på att klättra upp för karriärstegen och utvecklas inom min hobby.

Favotirrecept: chokladcheesecake
Mitt favoritrecept just nu är min chokladcheesecake med ett täcke av chokladglasyr. Den passar utmärkt att fika på i höstens mörker med en kopp kaffe framför en bra serie.
Länk till Amélies chokladcheesecakerecept här.

Tack till alla som stöttar, peppar & kommenterar
Jag vill först och främst tacka alla fina personer som dagligen följer mig på mina sociala kanaler. Ni som alltid stöttar, peppar och kommenterar så fint på det jag publicerar. Utan er hade jag aldrig tagit mig hit där jag idag är. För det andra vill jag tacka dig Ylva, Sébastien och Kinna för nomineringen i Matbloggspriset 2018 för bästa ”Bak- & Dessertblogg”. Om ni bara visste hur glad jag blev bara, det är inte så bara det är en ära, för nomineringen och att sedan kamma hem vinsten känns helt overkligt. Tack så mycket!

 

Ett stort tack till Amelie för dessa härliga svar. Nu ser vi fram emot nya smaskiga bakverk! 🙂 /Ylva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *