Ärvde ölintresset från sin pappa

15 December, 2018

Hans pappas intresse smittade av sig på honom och likt vår vinnare i kategorin Bästa Dryckesblogg tog han hjälp av Systembolaget för att lära sig mer om öl, och när det inte räckte började även han skriva egna texter. Turen har kommit till bloggen Portersteken som drivs av Johan Lenner, en av de 3 nominerade bloggarna i kategorin Bästa Dryckesblogg i år. Nedan berättar berättar Johan om hur bloggen kom till och om det mest spännande som kommer att hända i hans privata liv under 2019.

Öl är en  njutningsdryck

Min pappa var ölintresserad så redan i ungdomen lärde jag mig en inställning till öl som en njutningsdryck och att det var så mycket mer än de storsäljande billiga burkölen. I de övre tonåren fick jag smaka på några olika öl som var ganska utmanande för ett ungt smaksinne men som visade att den inlärda inställningen till öl var helt rätt. Jag blev fascinerad över hur många olika smaker det fanns och så fort jag blev gammal nog att gå på Systembolaget själv började jag utforska sortimentet och samtidigt läsa lite böcker om öl och därifrån växte det sedan i rask takt.

Bloggen uppstod i det vakuum som fanns i Sverige vad gällda öl & mat

Innan jag började fanns det ingen som skrev på svenska om att kombinera öl och mat, ett ämne som jag var väldigt nyfiken på då. Om ingen annan gjorde det fick jag ju lov att göra det själv, och kunde lära mig mer om det samtidigt.

2019 blir kärlekens år

Jag ska gifta mig under 2019, det om något är ett spännande projekt.

En österrikisk dubbelbock är favoriten

Jag är barnsligt förtjust i Samichlaus, en österrikisk dubbelbock, som lagrats i fem år eller mer. De nötiga tonerna förstärks av lagringen och blir helt otroliga och tillsammans med toner av torkad frukt blir det en svårslagen dryck i dessa mörka och kalla tider.

 

Sveriges enda kommersiella ölmagasin

Jag passar gärna på att slå ett slag för ölmagasinet c/o Hops som jag också skriver i. Det är Sveriges enda kommersiella ölmagasin och det finns verkligen ett behov av ett sådant i den svenska ölvärlden, men magasinet behöver få in fler prenumeranter för att överleva i längden. Är man det minsta intresserad av bra ölreportage bör man spana in det och överväga att skaffa sig en prenumeration bums.

Ett stort tack till Johan för dessa härliga svar. Nu ser vi fram emot att lära oss mer om öl! 🙂 /Ylva.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *